Papageno Radio
- hirdetés -
Színház „A színházak nem zárnak be!” – A Magyar Teátrumi Társaság  közleménye

„A színházak nem zárnak be!” – A Magyar Teátrumi Társaság  közleménye

A Magyar Teátrumi Társaság a járványhelyzet kapcsán bejelentett szigorításoknak a színházak érintő szabályait részletesen át fogja tekinteni és készen áll arra, hogy a színházakat és azok dolgozóit érintő, a bezárásból fakadó következmények enyhítésére vonatkozó javaslatokat tegyen – áll a közleményben.

- hirdetés -

Nézőink és a színházak munkatársainak egészsége a legfontosabb, megértjük, ha a színházi működést most ehhez kell igazítani. Felkérjük tagszínházainkat, hogy a jogszabályoknak teljeskörűen tegyenek eleget, ugyanúgy, ahogyan ezt a tavaszi időszakban is megtették.

- hirdetés -

A színházak nem zárnak be! Arra kérjük a teátrumok vezetőit, munkatársait, hogy ebben az időszakban találják meg azokat a formákat, amelyekkel kapcsolatban maradhatnak a nézőikkel, számukra kulturális élményeket nyújthatnak. Ne veszítsék el őket, tartsák meg a bizalmukat és az érdeklődésüket! Ahogy a tavaszi időszakban sem engedtük el a nézők kezét, és ők sem a miénket, legyen ez így most, az év végén is.

A most következő hetek arra is alkalmasak, hogy a színházak elvégezzenek olyan feladatokat, amelyekre nem volt elég idő azokban a napokban, amikor naponta az előadások megvalósítására kellett koncentrálni. Ezen feladatok elvégzése munkát ad a színházi dolgozóknak.

Ide kapcsolódik:
Újabb korlátozások – Teljes rendezvénytilalom léphet életbe

Arra kérjük a színházban dolgozókat, hogy találják meg a módját annak, hogy önkéntes munkával segítsék a gyógyítómunkát ellátó intézmények tevékenységét!

A Magyar Teátrumi Társaság az elkövetkező napokban felmérést készít a színházak bezárásának szakmai és anyagi következményeiről és ezt a kormányzat és a színházi szakma rendelkezésére bocsátja!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.