Papageno Radio
Intermezzo Árulják Rimbaud és Verlaine londoni lakóhelyét

Árulják Rimbaud és Verlaine londoni lakóhelyét

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Arthur Rimbaud és Paul Verlaine 1873-ban három hónapig bérelte azt a lakást, amely London Camden nevű városrészében található. Kulturális és közösségi központtá, költők alkotóházává akarták átalakítani, ezért kampány is indult, a tulajdonos azonban meggondolta magát.

A lakás használatát 2011-ben kapta meg a Rimbaud és Verlaine Alapítvány Michael Corbytól, a Royal College Street 8. megfelelő kialakítása érdekében jeles alkotók, köztük a Teljes napfogyatkozás című film drámát és az abból készült forgatókönyvét is jegyző Christopher Hampton is kampányolt. Az alapítvány vezetője, Graham Henderson a lakás eladásával nem mindennapi módon szembesült: az épület elé kikerült egy ingatlankereskedő táblája.

A 76 éves Michael Corby nem cáfolta, hogy eladná az ingatlant, amit azzal indokolt, hogy rokkantsága miatt a nyugdíjaséveire vásárolt ház nem megfelelő számára. Az 1790-ben épített észak-londoni épületben található lakást 1,95 millió fontért (kb. 784 millió forint) árulják. Az ingatlanhirdetésben nem nevesítik az egykori botrányhős lakókat, csak annyit írnak, nagyon színes egyéniségek éltek itt korábban.

Ide kapcsolódik:
Rimbaud családja ellenzi a költő és Verlaine földi maradványainak egymás mellé helyezését

Az alapítványt képviselő Henderson nem cáfolta, hogy az utóbbi években jelentős felújításokat végzett a házon az adományozó, de nagyon meglepődött Corby döntésén, aki elmondta, az alapítvány képviselői évek óta nem vették fel vele a kapcsolatot, a kuratórium 14 tagja közül még csak karácsonyi lapot sem küldött neki soha senki.

(The Observer)

Promóció

Stream és színház

X
X