Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Az örökösök eladnák, így múzeum lehet Pasolini utolsó lakhelyéből

Az örökösök eladnák, így múzeum lehet Pasolini utolsó lakhelyéből

Az olasz kulturális minisztérium megvásárolná és múzeummá alakítaná Pier Paolo Pasolini (1922-1975) utolsó lakhelyét, amely egy 42 méter magas, négyszögletű középkori torony Rómától északra, Chia település külterületén. Pasolini örökösei nem tudják vállalni a 12 ezer négyzetméteres birtok és a rajta emelkedő, 185 négyzetméter összalapterületű torony fenntartását,  amely egy 13. századi kastély maradványa, ezért 800 ezer euróért (288 millió forinté) eladnák. 

- hirdetés -

Pasolini 1970-ben vásárolta meg az építményt, ahova szívesen vonult vissza. Legendás filmjének, a Máté evangéliumának forgatása közben szeretett bele a magányosan álló toronyba, ami egyébként valaha olyan nemesi családok birtokában volt, mint az Orsinik vagy a Borghesék. Pasolini ebben az építményben írta Olaj című regényét és Lettere luterane (Lutheránus levelek) című művét is.

- hirdetés -

Pasolini a Chiaban található toronynál – forrás: Pinterest

A torony és környezete elképesztő a magasból:

Miután ismertté vált a Pasolini-birtok eladásának terve, a kulturális minisztérium jelezte, hogy nem szeretné, ha a helyet szállodává építenék át. Nem hivatalos értesülések szerint a torony Pasolini-múzeumként működne az állam tulajdonában.

Ide kapcsolódik:
Örökös támadások kereszttüzében – 45 éve hunyt el Pier Paolo Pasolini

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X