Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Don McCullinról, a háborús fotográfia ikonjáról készít filmet Angelina Jolie

Don McCullinról, a háborús fotográfia ikonjáról készít filmet Angelina Jolie

Angelina Jolie a híres brit háborús fotós, Don McCullin életéről rendez filmet. Az Unreasonable Behavour című produkció a fotós azonos című memoárkötete nyomán készül.

- hirdetés -

A 85 éves McCullin executive producerként vesz részt a film elkészítésében. Ismeri Jolie munkáit, látta a They Killed My Father című, BAFTA-díjra is jelölt kambodzsai filmjét, és mint mondta, úgy érzi, biztos kezekben van élete története a rendezőnél.

- hirdetés -

A forgatókönyvet Gregory Burke írja. A filmben a második világháború utáni Londonból induló brit fotós életútjának legfontosabb állomásait mutatják be. McCullin a világ legveszélyesebb helyszíneiről küldött fotóriportokat. Ott volt a szuezi válságnál 1956-ban, tudósított a vietnámi háborúról és az észak-ír konfliktusról.

Ide kapcsolódik:
Ezért lettek elmosódottak Robert Capa fotói a normandiai partraszállásról

Jolie megtisztelőnek nevezte, hogy megrendezheti a filmet McCullinról, akiben szerinte a félelmet nem ismerő vakmerőség és a humanizmus keveredik egymással, és aki teljes odaadással tudósított szemtanúként a háborúkról. Mint hozzáfűzte, a McCullin életét bemutató film egyúttal az újságírás egy fontos korszakának felemelkedését és letűnését is felidézi.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.