Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Elhunyt Blazsó Domonkos énekművész

Elhunyt Blazsó Domonkos énekművész

„Életének 43. évében elhunyt Blazsó Domonkos. Betegsége győzte le őt” – tudatta lapunkkal az énekművész családja.

- hirdetés -

Blazsó Domonkos 1977. december 1-jén született Budapesten. A Szent István Zeneművészeti Szakközépiskola zongora és ének szakán végzett, majd a stuttgarti Hochschule für Musik und Darstellende Kunstban oratórium és szóló énekesi tanulmányokat folytatott Bruce Abel professzor növendékeként.

- hirdetés -

1997-ben a Budapesti Dalversenyen első díjat nyert, ugyanebben az évben pedig a Nemzetközi Ádám Jenő Dalversenyen ért el III. helyezést, valamint a különdíjat is kiérdemelte. Később a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Fried Péter irányításával képezte hangját, ahol 2017-ben szerezte meg diplomáját.

Pályafutását 1999-ben kezdte a Honvéd Férfikarban, 2005 és 2012 között a Magyar Rádió Énekkarának tagja volt, majd 2017-ig a Nemzeti Énekkarban énekelt. 2011-től négy éven keresztül tagja volt a Purcell Kórusnak is.

Szóló karrierje szintén figyelemreméltó. Széles repertoárja Bachtól egészen Richard Straussig terjedt, itthoni és külföldi nagynevű karmesterekkel dolgozott együtt, ezenkívül nem zárkózott el az énekhangra írt kortárs darabok előadástól sem. Tagja volt a WindSingers a cappella együttesnek.

Akik dolgoztak vele, a család és a barátok búcsúznak tőle, nem feledve csodálatos tehetségét, zenei érzékenységét. Nyugodjon békében!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!