Papageno Radio
Film Böröndi Tamás emlékére készített filmet Götz Anna

Böröndi Tamás emlékére készített filmet Götz Anna

Böröndi Tamás 1955. március 8-án született és 2020. november 23-án hunyt el. A Vidám Színpad igazgatója 65 évesen távozott. 

A Színművészeti Akadémia elvégzése után 1980-ban a debreceni Csokonai Színház tagja lett. 1984-től a Fővárosi Operettszínházban, majd a Vidám Színpadon játszott, 2002-től szabad foglalkozású művészként dolgozott különböző társulatoknál is.

A Rock Színház stúdiójában, illetve az Arany 10 musicalstúdióban zenés színészmesterséget tanított. Színházi szerepei mellett szerepelt több játékfilmben, tévéfilmben és alkalmanként szinkronizált is.

A Vidám Színpad 2013-tól új helyszínre, az óbudai EuroCenterbe költözött, ahol Böröndi Tamás lett a társulat igazgatója. Straub Dezső művészeti vezetővel folytatta azt a hagyományt, amit korábban Bodrogi Gyula teremtett meg. Játszott – egyetlen kivétellel – a Vidám Színpad minden darabjában. A színház vezetése és a színészet mellett díszlettervezéssel is foglalkozott.

Böröndi Tamás emlékére felesége, Götz Anna készített videóösszeállítást:

Böröndi Tamást felesége, Götz Anna, valamint ikerlányai és édesanyja gyászolja. A Vidám Színpad saját halottjának tekinti Böröndi Tamást. Temetéséről később intézkednek.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!