Papageno Radio
Intermezzo Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A teátrum igazgatója 65 éves volt – tudatta a színház

Böröndi Tamás 1955. március 8-án született Budapesten. A Színművészeti Akadémia elvégzése után 1980-ban a debreceni Csokonai Színház tagja lett. 1984-től a Fővárosi Operettszínházban, majd a Vidám Színpadon játszott, 2002-től szabad foglalkozású művészként dolgozott különböző társulatoknál is.

A Rock Színház stúdiójában, illetve az Arany 10 musicalstúdióban zenés színészmesterséget tanított. Színházi szerepei mellett szerepelt több játékfilmben, tévéfilmben és alkalmanként szinkronizált is.

A Vidám Színpad 2013-tól új helyszínre, az óbudai EuroCenterbe költözött, ahol Böröndi Tamás lett a társulat igazgatója. Straub Dezső művészeti vezetővel folytatta azt a hagyományt, amit korábban Bodrogi Gyula teremtett meg. Játszott – egyetlen kivétellel – a Vidám Színpad minden darabjában. A színház vezetése és a színészet mellett díszlettervezéssel is foglalkozott.

Böröndi Tamást felesége, Götz Anna, valamint ikerlányai és édesanyja gyászolja. A Vidám Színpad saját halottjának tekinti Böröndi Tamást. Temetéséről később intézkednek.

Promóció

Stream és színház

X
X