Papageno Radio
Film Horvát Lili filmje képviseli Magyarországot a 93. Oscar-versenyben

Horvát Lili filmje képviseli Magyarországot a 93. Oscar-versenyben

Az Amerikai Filmakadémia szabályzata szerint a jövőre 93. alkalommal átadandó Oscar-díjakra a nemzetközi film kategóriában minden ország egy alkotást nevezhet azok közül, amelyeket 2019. október 1. – 2020. december 31. között mutattak be az adott országban. Magyarországot Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje fogja képviselni.

A hivatalos magyar Oscar-nevezésről döntő testületben a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottságának tagjai közül Fonyódi Tibor, Káel Csaba, Kálmán András és Pesti Ákos, valamint Bereczki Csaba, az NFI Nemzetközi jogértékesítési és képviseleti igazgatója és Novák Emil operatőr vett részt idén. A hattagú bizottság egyhangúlag döntött a magyar Oscar-nevezésről – írja a Nemzeti Filmintézet.

Ide kapcsolódik:
Horvát Lili alkotása nyerte a legjobb játékfilm díját Philadelphiában

Néhány hét alatt csaknem 20 ezren váltottak jegyet a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmre a hazai mozikban, melyet a Mozinet mutatott be, és december 1-jétől látható lesz a Cinego-n.  Horvát Lili filmje jövőre számos országban a fesztiválokon kívül is látható lesz.

A jelöltek listáját 2021. március 15-én hozzák nyilvánosságra, az Oscar-díjak ünnepélyes átadására április 25-én kerül majd sor Los Angeles-ben.

(Via Nemzeti Filmintézet)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!