Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ilyen a járványbiztos kiállítás - A FLASH SHOW rászabadította Budapestre a kortárs...

Ilyen a járványbiztos kiállítás – A FLASH SHOW rászabadította Budapestre a kortárs művészetet

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Több, mint egy évvel ezelőtt indult el a szervezése Kelet-Európa legújabb, független kortárs képzőművészeti vásárának, a FLASH SHOW-nak. Bár az eredetileg 2020 szeptemberére tervezett nemzetközi eseményt a pandémia felülírta, a szervezők ZERO FLASH SHOW néven „járványbiztos” koncepciót valósítanak meg ez év novemberében.

Az elmúlt néhány évben széles körben tapasztalható, hogy az újhullámos modellek a művészet minden területén felértékelődnek, nem kivétel ez alól a kortárs képzőművészet sem. Világszerte jelentek meg az alternatív műkereskedelmi vásárok, minden jelentős galériás nagyvárosban New Yorktól, Berlinig.

- hirdetés -

A FLASH SHOW szervezői is ezen nemzetközi trendek mentén tervezték megvalósítani első eseményüket, ahol a történelmi, Károlyi Palota falai között mutatkoztak volna be a kelet-európai kortárs galériák legfrissebb, legprogresszívabb irányzatai. 20 jelentős, kelet-európai galéria érkezett volna Budapestre, akik egy-egy kiemelt művészük egyéni kiállítását mutatták volna be egy nyüzsgő társadalmi esemény keretében, négy napon keresztül.


Sajnos a világméretű járványhelyzet – mint oly sok esetben – ezúttal is felülírta a terveket. Bár az eredeti koncepció az esemény közösségi mivolta és a jelentős nemzetközi jelenlét miatt megvalósíthatatlanná vált, a szervezők nem akartak a teljes lemondás, illetve az online térbe költözés mellett dönteni: ZERO FLASH SHOW néven az eredeti elképzelés egy alternatíváját valósítják meg

A FLASH SHOW nulladik kiadása kilépve a négy fal közül, a belváros különböző helyszínein, kirakatokban valósul meg.

A létrehozott platform a legfrissebb intézkedéseknek is maradéktalanul megfelel, hiszen a kiállított műalkotások kívülről, a szabadból tekinthetők meg. Ennek köszönhetően az érdeklődők a zárva tartó múzeumi kiállítások ellenére sem maradnak kortárs művészeti élmény nélkül, a vírus nem tud falat húzni a látogatók és a képzőművészet élvezete közé. A kiállításhoz online audio guide is elérhető lesz.

A szervezők nagyra értékelik azon galériák közreműködését, akik eredetileg is részt vettek volna az eseményen, illetve most, a ZERO FLASH SHOW keretein belül is képviseltetik magukat: acb (Budapest), Aetopoulos (Athén), Easttopics (Budapest), ENA (Budapest), Eugster || Belgrád (Belgrád), Glassyard (Budapest), Hunt Kastner (Prága), Kogo (Tartu), Polansky (Prága), Propaganda (Varsó), Ravnikar (Ljubljana), Zahorian & Van Espen (Pozsony, Prága).

A kiállítás november 12-21. között lesz látható Budapest belvárosában. A kiállított műtárgyak, az eredeti koncepcióhoz híven megvásárolhatók lesznek egyedi megkeresés nyomán.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X