Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Jövőre debütál Enyedi Ildikó Füst Milán regényéből készült új filmje

Jövőre debütál Enyedi Ildikó Füst Milán regényéből készült új filmje

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Várhatóan jövő évben kerül a mozikba Enyedi Ildikó A feleségem története című új filmje, amely Gijs Naber holland színész és Léa Seydoux világhírű francia színésznő főszereplésével a féltékenység természetrajzát mutatja be.

Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra jelölt A feleségem története című regénye az alapja Enyedi Ildikó azonos címmel készülő szerelmesfilmjének.

- hirdetés -

A Budapesten, Fóton, Hamburgban és Máltán forgatott filmben Gijs Naber holland színész és Léa Seydoux világhírű francia színésznő mellett olyan ismert színészek szerepelnek, mint Louis Garrel, Josef Hader, Ulrich Matthes, Udo Samel, Jasmine Trinca és Luna Wedler, a magyar színészek közül pedig Funtek Sándor, Rujder Vivien és Hajduk Károly.

A film utómunkálatai nemsokára befejeződnek, és várhatóan jövő évben kerül a mozikba. Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője új filmjének készítését a koronavírus-járvány kitörése nagyban nehezítette, tavasszal Enyedi Ildikó maga is átesett a betegségen, így nem tudott dolgozni. A vágás már az év elején megkezdődött, az utószinkron több európai városban is zajlott, a fényelést pedig – miután Rév Marcell operatőr a korlátozások miatt nem tudott hazautazni Magyarországra – Berlin és Los Angeles közti távmunkával végezték.

Ide kapcsolódik:
Reisz Gábor: „Enyedi Ildikó felszabadította bennem a művészi gátlásosságot”

Enyedi Ildikó rendező azt mondta: „a sok hónap vágás után ismét találkozunk Rév Marcell operatőrrel és a fényelés során Kovács László coloristtal, aki a Testről és lélekről fényelését is készítette nagy érzékenységgel. Hármasban összegzünk, pontosítunk. Nagy öröm követni kettejük fókuszált munkáját” – hangsúlyozta. A rendező Balázs Ádámmal, akivel nem először dolgozik együtt a zenén, két intenzív hónapot töltött együtt.

„A zene véglegesítése során az ember megint mindent újra mérlegre tesz, rejtettebb jelentéseket felerősít. A mi esetünkben leheletnyi különbségektől egészen más jelentést kaphat egy-egy jelenet – hangsúlyozta.

Mécs Mónika producer hangsúlyozta: az utómunkába sajnos nagyon erőteljesen beleszólt a koronavírus-járvány. Ez egy négyországos koprodukció, így fel van osztva, hogy a különböző munkafázisok hol zajlanak. A repülőjáratok leállása és korlátozása nagyban gátolta a munkát – magyarázta. Mint mondta, az utószinkront úgy oldották meg, hogy Enyedi Ildikó elment a színészekhez és mindegyikük lakhelyén stúdiót béreltek. Rév Marcell operatőr Los Angelesben rekedt, ez a Berlinben zajló fényelés szempontjából okozott nehézségeket.

Jelenet Enyedi Ildikó Feleségem története című filmjéből

„Hatalmas öröm, siker és megnyugvás, hogy a filmkészítés közel hároméves folyamata lassan lezárul, és büszkén mondhatom, hogy minden darab a helyére került” – emelte ki a producer. A feleségem története című film gyártását a Nemzeti Filmintézet 1,18 milliárd forinttal támogatta.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X