Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Lipics Zsolt lesz a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója

Lipics Zsolt lesz a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója

Az ügyben a jelenleg is hatályos különleges jogrend miatt a polgármester döntött. Rázga Miklós 2021. február 15-ig marad igazgató, Lipics Zsolt utána kezdheti meg a munkát.

- hirdetés -

A szakmai bizottság döntését nem hozzák nyilvánosságra, a szabadpecs.hu úgy tudja, hogy a 26 szavazásra jogosult képviselőből 19 Lipics Zsolt mellett voksolt.

- hirdetés -

Sajtóértesülések szerint a társulat is Lipics Zsolt és Vidákovics Szláven pályázatát támogatta, ugyanakkor Péterffy Attila, Pécs polgármestere úgy nyilatkozott az ügyben, hogy „a kormány által kialakított jogszabályi környezet egyértelművé tette: vagy azt a jelöltet választjuk, akire rámutatnak, vagy gyorsan kitaláljuk, hogy honnan teremtünk elő a város mai gazdasági helyzetében évi plusz 520 millió forintot a színház működtetésére.

Ide kapcsolódik:
Lipics Zsolt nyilvánosságra hozta a Pécsi Nemzeti Színházhoz írt igazgatói pályázatát

A jogszabályok egyértelműek a tekintetben is, hogy a szakmai bizottság döntését követően 30 napon belül a közgyűlésnek döntenie kell. Egyértelmű volt a bizottság és az EMMI álláspontja is. Alaposan megvizsgáltuk: nincs kiskapu, nincs időhúzás, és nincs felesleges 520 milliója Pécsnek.”

A teátrum igazgatói posztjára hárman pályáztak:

Ide kapcsolódik:
Hárman is pályáznak a Pécsi Nemzeti Színház igazgatói posztjára

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.