Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ma kezdődik a V4 országok művészeit bemutató online Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál

Ma kezdődik a V4 országok művészeit bemutató online Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A fesztiválon hétfőtől szombatig (november 2-től 7-ig) koncertet ad a lengyel Marcin Dylla, a csehv Pavel Steidl, a szlovák Karol Samuelcik és Csáki András. Bemutatkoznak fiatal művészek, köztük a GFA – Guitar Foundation of America díjas Tritonus trió, valamint azt is megtudhatja közönség, milyen egy kilenchúros gitár.

Az online fesztiválon a koncertek az interneten követhetők jegy-, vagy bérletváltás mellett. A koncertek kezdési időpontjához képest 12 órán keresztül nézhető, hallgatható minden esemény. További részletek ide kattintva találhatók.

Eötvös József Liszt-díjas gitárművész, a Zeneakadémia tanszékvezető tanára hét éve alapította a fesztivált, amely bemutatja a hangszer és irodalmának sokoldalúságát és kiemelkedő művészeit, évről évre összegyűjti a klasszikus gitárzene, de általában a gitár, mint hangszer szerelmeseit. A szervezők bíznak abban, hogy az idei rendhagyó módon online megrendezett fesztivál olyanokat is meg tud szólítani, akik eddig személyesen nem mentek el a Zeneakadémiára meghallgatni a koncerteket.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Sidoo Zsombor: „Nincs intimebb és érzékenyebb zene a gitár hangjánál”

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X