Papageno Radio
Intermezzo Máté Gábor marad a Katona József Színház igazgatója

Máté Gábor marad a Katona József Színház igazgatója

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A budapesti frakciók többségének támogatásával Karácsony Gergely főpolgármester 2020. november 26-án újabb öt évre Máté Gábort nevezte ki a Katona József Színház élére.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező 2021. február 1. és 2026. január 31. között töltheti be az ügyvezetői pozíciót. Máté Gábor 2011 óta vezeti a Katona József Színházat, pályázata ide kattintva olvasható.

Máté Gábor 1955. április 29-én született. A kaposvári Csiky Gergely Színházban kezdte pályáját még negyedéves főiskolásként, majd 1987-ben a budapesti Katona József Színházhoz szerződött. Gyakran visz színre magyar színpadokon ritkán játszott darabokat, közöttük jó néhány kortárs magyar dráma ősbemutatója is megtalálható. 2013-tól a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja. Színházi naplók címmel 2018-ban jelent meg egy válogatás személyes naplójának bejegyzéseiből. Közel 30 évig tanított a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A katedráról idén szeptemberben mondott le az intézmény modellváltása következtében. Erről bővebben az alábbiakban írtunk:

Ide kapcsolódik:
27 év után Máté Gábor is beadta felmondását a Színművészetin

Promóció

Stream és színház

X
X