Papageno Radio
Intermezzo Nyílt levélben kérnek adófizetési könnyítést a zenei szektor képviselői

Nyílt levélben kérnek adófizetési könnyítést a zenei szektor képviselői

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A magyar zeneipar szereplőit tömörítő Music Hungary Szövetség „számára kiemelten fontos, hogy a legkisebb zeneipari szereplők érdekeit is a lehető legnagyobb mértékben képviselje, főleg egy olyan évben, mint az idei” – olvasható a Recorder blogon. A Szövetség így a november 11-én kihirdetett gazdaságvédelmi intézkedésekkel kapcsolatban levélben fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez az adózási mentesség érdekében.

A Szövetség nyílt levele itt olvasható, melyben azt kérik, hogy a KATA-s adóalanyok is a mentesülhessenek a tételes adó megfizetése alól egészen addig, míg az élőzenei rendezvényekre vonatkozó tilalom él. A művészekre vonatkozó jelenlegi adófizetési enyhítés, ellentétben a tavaszi intézkedésekkel, most csak a KIVA adózási formára vonatkozik, a KATA-sokra nem, habár a zenei szektorban ez utóbbi a legjellemzőbb adózási forma.

Emellett „a Music Hungary Szövetség még a tavasszal felkérte a PwC-t, hogy készítsenek el egy hatástanulmányt a koncert- és fesztiváljegyek áfakulcsának egységesen 5%-ra történő csökkentéséről, melyet a november 9-10-én tartott éves konferencián hoztak nyilvánosságra. Erről bővebben szintén a Recorder adott tájékoztatást.

(Via Recorder)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X