Papageno Radio
Film Online bábfilmszínház indul

Online bábfilmszínház indul

November 21-től Bábfilmszínházat indít a Budapest Bábszínház, online láthatják a nézők a teátrum népszerű előadásait. 

A színház a jelenlegi repertoárját teszi elérhetővé az online térben, figyelembe véve, hogy minden korosztály számára élményt nyújtsanak az otthonaikban.

Online Bábfilmszínházat indít a Budapest Bábszínház – fotó: Éder Vera

„Ismét abba a helyzetbe kényszerültünk, hogy a nézőink jelenlétét nélkülöznünk kell a színház épületéből. Mivel a Budapest Bábszínház számára fontos, hogy a gyerekek és a családok ne maradjanak bábszínházi élmény nélkül, ezért döntöttünk úgy, hogy elindítjuk a Bábfilmszínház szolgáltatásunkat. Eleinte hétvégenként tesszük elérhetővé az online előadásainkat, a nézőközönségünk által a Facebook-oldalunkon megszavazott időpontokban” – mondta Ellinger Edina, a Budapest Bábszínház igazgatója.

Online Bábfilmszínházat indít a Budapest Bábszínház – fotó: Éder Vera

Az első előadás a november 21-i hétvégén Weöres Sándor költői mesejátéka, a Holdbeli csónakos lesz. A következő hétvégén a legkisebbek kedvence, a Boribon és Annipanni, majd a szintén népszerű Nyúl Péter és a 80 nap alatt a Föld körül lesz látható. Remélhetőleg a Bábfilmszínház repertoárja folyamatosan bővül.

Online Bábfilmszínházat indít a Budapest Bábszínház – fotó: Éder Vera

A Budapest Bábszínház a Pilvax Films stábjával, hat kamerával rögzítette a produkciókat. A cél az volt, hogy a bábelőadást filmes élményként tudják prezentálni.

„Érdekes kísérlet számunkra is, hogy hogyan tudjuk ötvözni a bábfilm műfaját a bábszínpadi előadással. Bármilyen nehéz helyzetbe kerülünk, a társulat számára mindig fontos az alkotás. Ezért igyekszünk egy számunkra kedvezőtlen szituációban a pozitívumot megtalálni és új formákat keresni” – tette hozzá az igazgató.

Online Bábfilmszínházat indít a Budapest Bábszínház – fotó: Éder Vera

A hat kamerával való rögzítés lehetővé teszi egészen közeli felvételek készítését, melyek olyan apró részleteket is megmutatnak egy bábból, melyeket a hátsó sorokból talán nem is látni. Előtérbe helyezi a finom színészi gesztusokat, a bábszínészek aprólékos mozdulatait. A Bábfilmszínház ezzel tudja ellensúlyozni a bábszínház közösségi élményének hiányát.

Online Bábfilmszínházat indít a Budapest Bábszínház – fotó: Éder Vera

A Budapest Bábszínház a stream jegyek mellett elérhetővé tesz egy családi jegyet is azoknak a családoknak, akik támogatni kívánják a kultúrát, és ugyanúgy vásárolnának, mintha személyesen jönnének el hozzánk. Az előadások külföldön is elérhetők.

 

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!