Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Online folytatja Vidnyánszky Attila a Rómeó és Júlia próbáit

Online folytatja Vidnyánszky Attila a Rómeó és Júlia próbáit

Online folytatja a Rómeó és Júlia próbáit Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a darab rendezője, akinek múlt héten pozitív lett a koronavírus-tesztje.

- hirdetés -

Shakespeare leghíresebb szerelmi történetének bemutatóját ugyan december 18-ra kellett halasztani, de a munka így sem állt meg, mivel péntek óta Vidnyánszky Attila otthonából, online csatlakozik a próbákhoz – olvasható a Nemzeti Színház közleményében.

- hirdetés -

Mint írják, a különleges látványvilágú előadás díszletét Cziegler Balázs, jelmezét Berzsenyi Krisztina tervezi. A színdarab címszerepeiben Szász Júlia és Herczegh Péter szerepelnek, a legendás karaktereket többek között Nagy Mari, Blaskó Péter, Berettyán Nándor, Horváth Lajos Ottó, Rubold Ödön, Schnell Adám és Szép Domán keltik életre.

„Ebben a mostani rendkívüli időben még tisztábban látszik, hogy igazi nagy szenvedélyekről érdemes szólnunk, mert ezek nem vesztik érvényüket. Egyszerűen csak mesélni a győzedelmes költészet nyelvén az ifjúság lázáról, a szerelemről mint legcsodálatosabb ajándékról és annak elpusztíthatatlanságról.

Ide kapcsolódik:
„Lelkünkből fakadó nagy történet” – Rómeó és Júliát rendez Vidnyánszky Attila a Nemzetiben

A gravitáció törvényei nem vonatkoznak az igaz szerelemre, azt nem tudja elnyomni, sárba rántani a világi acsarkodás sem, túllép minden félelmen, és minden köteléktől szabadon összeköti az eget a földdel” – idézi a kommüniké Vidnyánszky Attilát a színdarabról.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.