Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Online nézhető magyar nyelvű színházi előadások

Online nézhető magyar nyelvű színházi előadások

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Kedvenc színházukba mennének kijárási korlátozás idején? Lemaradtak az előző évadok valamelyik sikerprodukciójáról? Szívesen felfedeznének új színházakat, alkotókat? Az ország, netán a világ másik feléről képtelenség lenne eljutni egy előadásra? Van megoldás, és mindez egyetlen színházjegy áráért elérhető!

Paradox módon a tavaszi karantén idején a színházak és a nézők számára is kitágult a világ: több határon inneni és túli magyar színház tette közzé ingyenesen korábbi előadásainak felvételeit, a közönség pedig térbeli – vagy az archív felvételek miatt akár időbeli – utazásra indulhatott. Az online előadásnézés bevett gyakorlattá vált, s erre építve a színházak ősszel, még az újabb korlátozások bevezetése előtt, de már egészen más minőségben és jelentős hozzáadott értékekkel kezdték el az élő streaminget és az on demand hozzáférést biztosító előadástárak kiépítését.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
A kényszerszünet alatt új online sorozatot indít az Opera

A Radnóti Színház és az Örkény István Színház az elsők között voltak az élő közvetítések tekintetében, ráadásul abban is úttörőek, hogy friss bemutatóikat is streamelték, sőt az Örkény a november-decemberi lezárások idejére kifejezetten stream-műsort hirdetett. Az előadásokat az Eszínház oldalán lehet elérni, ahol elérhetők a közelmúltból több fontos budapesti és vidéki produkció rögzített felvételei is, hamarosan pedig a nagyváradi színház előadásai is hozzáférhetők lesznek.

Ide kapcsolódik:
Színészek a múzeumban - Online folytatódik a TEXTÚRA

A Radnóti és Katona József Színház itt és a SzínházTV-n is „játszik”, ahol az Orlai Produkció, a Centrál Színház és a Játékszín előadásait közvetítik, az esték háziasszonya pedig Kovács Patrícia, aki az alkotókkal beszélget és a kulisszák mögé viszi a nézőket. November 21-től Bábfilmszínházat indít a Budapest Bábszínház: céljuk az, hogy a jelenlegi repertoár frissen, kifejezetten az online tér igényeit figyelembe véve készült felvételeivel minden korosztály számára élményt nyújtsanak az otthonaikban.

Ide kapcsolódik:
Online bábfilmszínház indul

Hamarosan jön egy izgalmas premierrel a Trafó, elsősorban a családi előadásokra fókuszál a Magyar Színház is a saját csatornáján, a Pannon Várszínház az archívumból válogat, akik pedig maradnának a lineáris tévézésnél, az M5 alkalmi közvetítéseiből választhatnak.

Böngésszen az élő közvetítések között Live rovatunkban,
és kövesse figyelemmel eseménynaptárunk napi kínálatát is!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

TAG-ek

X
X