Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Online nézhető magyar nyelvű színházi előadások

Online nézhető magyar nyelvű színházi előadások

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Kedvenc színházukba mennének kijárási korlátozás idején? Lemaradtak az előző évadok valamelyik sikerprodukciójáról? Szívesen felfedeznének új színházakat, alkotókat? Az ország, netán a világ másik feléről képtelenség lenne eljutni egy előadásra? Van megoldás, és mindez egyetlen színházjegy áráért elérhető!

- hirdetés -

Paradox módon a tavaszi karantén idején a színházak és a nézők számára is kitágult a világ: több határon inneni és túli magyar színház tette közzé ingyenesen korábbi előadásainak felvételeit, a közönség pedig térbeli – vagy az archív felvételek miatt akár időbeli – utazásra indulhatott. Az online előadásnézés bevett gyakorlattá vált, s erre építve a színházak ősszel, még az újabb korlátozások bevezetése előtt, de már egészen más minőségben és jelentős hozzáadott értékekkel kezdték el az élő streaminget és az on demand hozzáférést biztosító előadástárak kiépítését.

Ide kapcsolódik:
A kényszerszünet alatt új online sorozatot indít az Opera

A Radnóti Színház és az Örkény István Színház az elsők között voltak az élő közvetítések tekintetében, ráadásul abban is úttörőek, hogy friss bemutatóikat is streamelték, sőt az Örkény a november-decemberi lezárások idejére kifejezetten stream-műsort hirdetett. Az előadásokat az Eszínház oldalán lehet elérni, ahol elérhetők a közelmúltból több fontos budapesti és vidéki produkció rögzített felvételei is, hamarosan pedig a nagyváradi színház előadásai is hozzáférhetők lesznek.

Ide kapcsolódik:
Színészek a múzeumban - Online folytatódik a TEXTÚRA

A Radnóti és Katona József Színház itt és a SzínházTV-n is „játszik”, ahol az Orlai Produkció, a Centrál Színház és a Játékszín előadásait közvetítik, az esték háziasszonya pedig Kovács Patrícia, aki az alkotókkal beszélget és a kulisszák mögé viszi a nézőket. November 21-től Bábfilmszínházat indít a Budapest Bábszínház: céljuk az, hogy a jelenlegi repertoár frissen, kifejezetten az online tér igényeit figyelembe véve készült felvételeivel minden korosztály számára élményt nyújtsanak az otthonaikban.

Ide kapcsolódik:
Online bábfilmszínház indul

Hamarosan jön egy izgalmas premierrel a Trafó, elsősorban a családi előadásokra fókuszál a Magyar Színház is a saját csatornáján, a Pannon Várszínház az archívumból válogat, akik pedig maradnának a lineáris tévézésnél, az M5 alkalmi közvetítéseiből választhatnak.

Böngésszen az élő közvetítések között Live rovatunkban,
és kövesse figyelemmel eseménynaptárunk napi kínálatát is!

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X