Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Új dallal és friss zenekari tagokkal tér vissza a Góbé

Új dallal és friss zenekari tagokkal tér vissza a Góbé

A Góbé „csavaros népi popzenéjével” az elmúlt 13 év alatt már bejárta az egész Kárpát-medencét és fél Európát és ezreket táncoltattak meg. A zenekar idén komoly változásokon ment át, ugyanis áprilisban két tagcserén is átestek, ám az új zenészekkel új energiák is érkeztek a csapatba. Máris itt a közös munka eredményeként az első új Góbé-dal, az Én is voltam. 

- hirdetés -

A Góbé az elmúlt években új, izgalmas hangképeket létrehozva bebizonyította, hogy a népzene és korunk zenéi tökéletesen megférnek egymás mellett. A zenekarból idén áprilisban kivált a korábbi frontember, Csasznyi Imre, valamint nagybőgősük, Timár Márton is: „13 éve létezik a zenekar, többször volt már tagcsere, de hogy egyszerre kettő, az új volt mindenkinek.

- hirdetés -

A legfontosabb ok szakmai volt: más zenei irányt képzeltünk a továbbiakban. Egy rövid meghökkenés után eldöntöttük, hogy nincs mese, új arcok kellenek” – meséli a változásról Czupi Áron, a zenekar dobosa. „Először bőgőst találtunk Hegyi Zoltán személyében, aki jazzbőgőn végzett az Zeneakadémián, ami a zenekar hangzása szempontjából egy eddig nem látott világot teremtett.

Várai Áront pedig Zoli ajánlotta be, aki mára az énekesünk és frontemberünk lett – mellesleg kiváló táncos, népi dobos, furulyás és dudás, és még ki tudja, mit nem mutatott meg magából. Népzenét dolgozunk fel – ez továbbra sem fog megváltozni –, de a zenei alapok az új felállásban az eddiginél jobban a könnyűzene felé tendálnak.”

Góbé

A két új tag tehát friss energiákat is hozott a zenekarba, mely egyből belevetette magát a munkába. Kevesebb mint két hónap alatt fejest ugrottak a koncertezésben, miközben stúdióztak is. Ez utóbbi eredménye a megújult felállás első dala, az Én is voltam.

Az Én is voltam című dalt ide kattintva hallgathatod meg.

„Már korábban elkezdtük megcsinálni a számot. A munkafolyamatunk általában viszonylag lassú. A ráeszmélés, hogy egy bizonyos népi dallam milyen jól illeszkedik valamilyen könnyűzenei stílusra, általában gyorsan megvan. Ezután jön a pepecsebb rész, amikor kicsit jobban beleássuk magunkat az adott műfajba, az ötletek már-már végtelen sorát kipróbáljuk, szerkezetet alkotunk és a végén kicsit lecsiszoljuk a nótát. Így volt ez az Én is voltammal is. Hosszú folyamat volt, és reméljük, nem csak mi gondoljuk úgy, hogy megérte.”

A dalhoz hamarosan klip is érkezik, a közeljövőben pedig újabb számokkal jelentkezik a Góbé

 

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!