Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Új helyzet elé állnak a színházak és a koncerttermek

Új helyzet elé állnak a színházak és a koncerttermek

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Magyarországon ismét bezárnak minden szórakozóhelyet, mert ezeken lehetetlen betartani a járványügyi intézkedéseket, indokolja döntését a kormány. Emellett újabb korlátozásokat vezetnek be a színházakban és koncerttermekben.

A november 3-i, esti kormánybejelentés után – ahol a kijárási korlátozást is előírták – sok intézmény jelezte főképp közösségi oldalán, hogy nehézségekkel, illetve új szervezési feladatokkal áll szemben annak érdekében, hogy be tudja tartani a szabályokat. A színházakban és koncerttermekben egészen biztos, hogy csak minden harmadik széken lehet ülni, a maszk használata pedig kötelező. Ahol ezt nem tartják be, azt a helyet bezárják.

- hirdetés -

Kevésbé kézzelfogható volt a bejelentésben elhangzó zenés rendezvényekre értendő szabályozások sora, de a jelenlegi információk alapján november 4-től az alábbiak lépnek életbe: „

tilos az olyan rendezvény helyszínén tartózkodni, amely rendszeresen vagy meghatározott alkalomból, illetve időpontban tartott, nyilvános, valamint nem nyilvános, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújt és amelyen a részvételhez nem kell megváltott ülőhellyel rendelkezni. Egyúttal tilos ilyen rendezvényt szervezni, illetve tartani.”

Az ülőhelyes koncerteket tehát (szerintünk – a szerk.) a teljes korlátozás ilyen formában nem érinti, viszont az alábbi szabályok vonatkoznak rá:

„A fentebbiek szerinti rendezvény fogalma alá nem tartozó, az előadó-művészet valamennyi ágának fellépése céljából megtartott esemény, függetlenül annak nyilvánosságától – különösen színház, tánc-, zeneművészet –, a mozielőadás, valamint a nem nemzetközi sportrendezvény a következő szabályok szerint tartható meg: nézőterén a nézők – a páholyok kivételével – csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között két ülőhelyet üresen kell hagyni és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el, azzal, hogy az egymás mellett és a különböző sorokban ülők között is lehetőség szerint 1,5 méteres távolságot kell biztosítani. A nézők – a nézőtéren kialakított ülőhelyeken kívül – 1,5 méteres távolságot kötelesek egymástól megtartani, különösen a páholyokban a kulturális vagy sportrendezvény szünetében, a létesítményének egész területén, illetve a helyszínen található vendéglátó üzletben.”

A muzeális intézményekben a látogatók szintén kötelesek egymástól 1,5 méter távolságot tartani.

(Via dalok.hu)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X