Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Van-e teljes rendezvénytilalom, és lehet-e streamelni? – Itt vannak a részletek!

Van-e teljes rendezvénytilalom, és lehet-e streamelni? – Itt vannak a részletek!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Alapjaiban változik meg november 11-től az életünk, szerda 0 órakor életbe léptek a szigorítás részletei, amelyekről korábban itt írtunk. Cikkünkben, a Magyar Közlönyben megjelent részletek alapján megnéztük a rendezvények megtartásával kapcsolatos szabályozásokat.

A közvetkező 30 napban rendelet szabályozza a rendezvények megtartására vonatkozó szabályokat, beleértve a színszázak, koncerttermek és múzeumok tevékenységét.

- hirdetés -

A rendelet egyértelműen kimondja, hogy „mindennemű rendezvény megtartása tilos, ideértve a kulturális eseményeket, valamint a karácsonyi vásárokat”, továbbá megtiltja a szabadidős létesítmények használatát, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat, állatkerteket és korcsolyapályákat.

A fenti tiltás értelmezésünk szerint elsősorban a közönség részvételére vonatkozik, így az előadók valamelyest megnyugodhatnak, hiszen a rendelkezés a következőképpen folytatódik:

„zeneszolgáltatás nem minősül rendezvénynek, ha a kulturális esemény vagy az élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatás helyszínén kizárólag a fellépők és a lebonyolításhoz elengedhetetlenül szükséges technikai személyzet tartózkodik.”

Ennek megfelelően a színházak és a koncerttermek valóban csak fizikailag zárnak be, hiszen a jelenlegi részletek alapján megvan a lehetőségük az előadások zárt ajtó mögötti megtartására, és azok élő közvetítésére.

Ide kapcsolódik:
„A színházak nem zárnak be!” – A Magyar Teátrumi Társaság  közleménye

A rendelet végül leszögezni, hogy védelmi intézkedések betartatásáról a rendezvény szervezője, illetve a rendezvény helyszínéül szolgáló intézmény vagy helyiség üzemeltetője köteles gondoskodni.

A rendelet teljes szöveget itt érhető el.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X