Papageno Radio
Film A berlini Interfilm rövidfilmfesztivál két díját is megnyerte Baranyi Benő diplomafilmje

A berlini Interfilm rövidfilmfesztivál két díját is megnyerte Baranyi Benő diplomafilmje

Baranyi Benő rendező és Dobray Máté operatőr Anja című diplomamunkája megnyerte az International Short Film Festival Berlin (INTERFILM Berlin) Konfrontáció: Emberjogi filmek versenyprogramjának második díját és a nemzetközi zsűri külön dicséretben részesítette. 

Az Anja egy szülészeten dolgozó orvostanhallgatóról szól (Major Erik), aki egy roma lány esete kapcsán szembesül felettese elfogadhatatlan döntésével. „Egyrészt az életkoromból adódóan a születés, családalapítás témaköre foglalkoztat, és az egyik legerősebb drámaként éltem meg, mikor olvastam arról a közel száz kelet-európai roma nőről, akikkel hasonlóan bántak az utóbbi 25 évben. Másrészt vidékről származom, így a cigányság helyzete egy olyan témakör számomra, amit nem csak a dokumentumfilmekből ismerek, és ami aktívan foglalkoztat” – válaszolta egy interjúban arra a kérdésre, hogy miért épp a diszkriminációt választotta témájául.

Baranyi Benő 2017 és 2019 között tanult Gothár Péter és Schwechtje Mihály Filmrendező MA osztályában a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A kiváló munkáival számos díjat elnyert fiatal alkotó idén nagyjátékfilm gyártási támogatást kapott a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában, így hamarosan megrendezheti első nagyjátékfilmjét, a Zanox – kockázatok és mellékhatások című kisrealista sci-fit a Salamandra Film gyártásában.

Az Anja december 5-én 18:30-ig online megtekinthető ezen a linken. A belépéshez szükséges jelszó: #ONLINEABERGEIL

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!