Papageno Radio
Intermezzo A szerelem rehabilitációja – Új kötetében az összetartozás dinamikáját elemzi egy belga...

A szerelem rehabilitációja – Új kötetében az összetartozás dinamikáját elemzi egy belga sztárpszichológus

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Rika Ponnet írt már könyvet a párkapcsolati játszmákról is, új kötetében, a Csak veledben pedig arra vállalkozik, hogy rehabilitálja a szerelmet. A népszerű belga pszichológusnő az emberi kapcsolatok, és azon belül a szerelem, az összetartozás dinamikáját, mechanizmusát, struktúráját elemzi könyvében, és arra a következtésre jut, hogy újra hinni kell a romantikus szerelemben és merni kell szerelmesnek lenni.

Rika Ponnet (1968 )germán filológiát tanult a genti egyetemen, majd Leuvenben szexológiát. Férjével, aki pszichológus, 1993 óta kapcsolati irodát vezet. Könyvei és médiaszereplései révén a belga szexológus ma a legismertebb szakember hazájában, aki tudását párkapcsolati irodája révén a gyakorlatban is hasznosítja. Első könyve 2012-ben jelent meg Maradj mellettem címmel, és a párkapcsolatokban zajló hatalmi játszmákról szól.

Tényleg szükség van a szerelem felélesztésére, mert két irányból is komoly támadás érte. Az egyik felszínes világunk a rózsaszín műanyagérezlmekkel, ahol tökéletes emberek élnek tökéletes életet – boldogok, szerelmesek, sikeresek…Hamis kép, semmi köze a valósághoz, rengetegen mégis egyfajta elvárásnak tekintik. Úgy érzik, a világ azt várja el tőlük, legyenek olyanok, mint a modellek a képeken, mint a színészek a filmekben, aztán sokan inkább egyfajta lázadásból lemondanak az egészről. A szerelemről is. A másik oldalon pedig ott áll a racionalitás és azt suttogja: a szerelem nem racionális, nem nomrális dolog.

Ponnet kimondja a nyilvánvalót: a neten társat keresni egyszerű, de az igazi szerelmet megtalálni nagyon nehéz. Bebizonyítja, hogy létezik igaz szerelem, csak a hozzá vezető út nem a racionális világban van.

Belga párkapcsolati szakértőnk rengeteg példával, idézettel, tudományos kutatások eredményeivel bocsát útjára minden olvasót: nem könnyű az élet, nem könnyű megtalálni a szerelmet – de nélküle élni nem érdemes. Szakadjunk el a virtuális valóságtól, és lépjünk ki az igaziba, akkor megtaláljuk az Igazit!

Promóció

X
X