Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A Várallyay nővérek új dalával koccint a díjnyertes Jazzation

A Várallyay nővérek új dalával koccint a díjnyertes Jazzation

2020 utolsó perceit is kihasználja a Jazzation, a friss Junior Prima-díjas Várallyay Petra zeneszerző és nővére, Katus (az együttes alapítója). Bár az idei év nem kedvezett az élő koncerteknek – komoly kihívás elé állítva ezzel a kulturális szektorban tevékenykedőket – a kreativitás új formáira lehetőséget teremtett.

- hirdetés -

A Jazzation (Várallyay Katus, Bolyki Sára, Kanizsa Gina, Fábián Attila, Homor Máté) élőszereplős videoklip forgatására készült a számukra íródott eredeti jazz kompozíció, a Szeszcsempészek angol verziójának videoklipjéhez, de a karantén miatt meghiúsult forgatás helyett 100%-ban vokális zenéjüket 100%-os animációval találkoztatták.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Várallyay Petra: „Jólesik a szakmai visszajelzés”

Ennél jobb döntést nem is hozhattak volna: a karakteres, az 1920-as évek világát idéző vizuális világot Molnár László Gergely álmodta meg a Moonshiners című dalhoz.

Várallyay Katust, a magyar nyelvű dalszöveg szerzőjét a Van, aki forrón szereti című film ihlette meg 2014-ben – húga, Petra 2015-ben írta meg az acappella kompozíciót a magyar szövegre. A dal angol verziója 2020 januárjában készült el, mely a szerzők reményei szerint a Jazzation nemzetközi hírnevét is tovább öregbítheti.

Az idén tizenöt éves magyar csapat 2013-ban Grazban, 2014-ben Pinerolóban, 2015-ben Lipcsében, 2019-ben a dániai Aarhusban nyert nemzetközi acappella versenyt – és most sem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy – a szesz mellett – némi humort és önfeledést csempésszen 2020 utolsó perceibe.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!