Papageno Radio
- hirdetés -
Tánc Egy évtized a tánc szolgálatában - Jubileumot ünnepel a Feledi Project

Egy évtized a tánc szolgálatában – Jubileumot ünnepel a Feledi Project

A Feledi János művészeti vezetésével működő Feledi Project az elmúlt 10 évben a magyarországi előadások mellett több külföldi vendégszereplést tudhat maga mögött. Jubileumi évaduk célkitűzése, hogy minél több helyen megmutathassák előadásaikat itthon és határainkon túl.

- hirdetés -

A megálmodott évadot átszervezte a jelenlegi egészségügyi helyzet és a korlátozások, de pozitív energiával előre nézve tervezik a következő izgalmas időszakot.

- hirdetés -

Februárban készülnek egy új kreáció, a Don Quijote bemutatójára, melyben olyan táncművészeket hívott meg Feledi János, akikkel még sosem dolgozott együtt, ráadásul más stílusú mozgásvilágból érkeznek.

Az előadás a mai emberről szól, aki a tömegektől eltérő világról és életről álmodik, maszkot visel a mindennapi élet leküzdésére, és igyekszik jobbá tenni a körülötte lévő világot, legalábbis azzal, hogy elítéli annak hanyatlását. A vándorló lovag történet alapja, de a bátorságról szól, hogy az ember küzdjön a csalódás ellen, amellyel szembesül a valóság előtt.

A jubileumi tervek között szerepel a  Hat Tánc című produkció magyarországi és külföldi vendégjátéka, valamint a Reflexió című, Bartók Béla Román népi táncaira íródott jazz zenekaros táncszínházi produkció erdélyi, kárpátaljai és  felvidéki bemutatója. Utóbbi  előadás zenéjét Oláh Dezső Junior Príma-díjas zeneszerző, zongoraművész szerezte.

Ide kapcsolódik:
Bartók és a jazz – Új koreográfiát készített Feledi János

A Szálkák előadással, amelyet Pilinszky János azonos kötete inspirált a tengerentúlról is kapott meghívást a társulat. A nemrég felújított előadásban Trill Zsolt a Nemzeti Színház érdemes és kiváló művésze is látható, így a tánc és az élőzene mellett a próza is fontos szerepet kap az összművészeti fúzióban.

Ide kapcsolódik:
Trill Zsolt is szerepet kap a Feledi Project Pilinszky-előadásában

Idők folyamán címmel került sor Feledi János első önálló alkotásának premierje 2010. december 8-án az egri Gárdonyi Géza Színházban. A nagysikerű előadás megerősítette őt abban, hogy saját útját kell járnia. Ekkor alakult a Feledi Project, ahol alkotói, koreográfusi elképzeléseit valósította meg állandó és meghívott művészekkel.

A jubileumi évad ennek megfelelően 2020. december 8-án egy kiállítással kezdődött volna az elmúlt 10 év előadásfotóiból a Mai Manó kávézóban, de sajnos a korlátozások miatt ez egy későbbi időpontban valósul meg. Későbbi időpontban jelenik majd meg a jubileumi kiadvány is, amiben visszaemlékezések, kritikák és fotók kapnak helyet. A jubileumi évad zárására a tervek szerint 2021 őszén kerülhet sor egy Csehov ihlette premierrel.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.