Papageno Radio
Intermezzo Egyedülálló, 197 országot felölelő „világzenekar” felvétele jelent meg

Egyedülálló, 197 országot felölelő „világzenekar” felvétele jelent meg

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A világ 197 országából legalább egy-egy zenész alkotta Earth Orchestra páratlan felvétele jelent meg pénteken. A Together Beautiful (Együtt szép) című számot játszó zenészek más-más helyszínről csatlakoztak online, a felvételt utólag keverték egybe.

A projekttel példát akartak mutatni arra, hogy az emberek hogyan léphetik át a fizikai és kulturális határokat az összefogás, egy közös cél érdekében. A Világzenekar kameruni tagja, Olgha Nk elmondta, hogy a hároméves előkészület után megvalósult projektre úgy tekint, mintha ezen keresztül „az egész világ kezet fogna”.

A 197 tagú zenekar 57 tagja 2019 májusában gyűlt össze a londoni Abbey Road Stúdióban, hogy előkészítsék a felvételt. A projektet George Fenton BAFTA-díjas zeneszerző fogta össze, számos zenész improvizált is a zenei témájára, variálta a zenei stílusokat és saját hazája jellegzetes hangszereit szólaltatta meg. Mint Michael Cretu, a zenekar román tagja hangsúlyozta: „minél több együttműködésre mindenkivel”, éppen erre van most szüksége a világnak.

A felvétellel együtt egy dokumentumfilm is készült a projektről:

(Via MTI)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X