Papageno Radio
Intermezzo Gyermekkórház javára ajánlja online koncertjeit a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Gyermekkórház javára ajánlja online koncertjeit a Liszt Ferenc Kamarazenekar

A Liszt Ferenc Kamarazenekar az Őrzők Alapítvány részére ajánlja soron következő online koncertjeit. A professzionális streaming-technikával közvetített koncertek mindenki számára ingyenesek, ám a zenekar arra kéri közönségét, ha tehetik, a koncertjegyekre szánt összeggel támogassák a gyermekek gyógyulását.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar előadásain decembertől online formájában részt vehet bárki, aki a komolyzene iránt érdeklődik. Az ingyenes koncertekkel nem csupán a komolyzene örömében szeretne osztozni közönségével a zenekar, hanem egyben egy fontos ügy mellé is odaáll.

A kamarazenekar soron következő, online közvetített koncertjeivel adománygyűjtési akciót indít, arra ösztönözve közönségét, hogy az egyébként a koncertjegyekre szánt összeggel a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinika Őrzők Alapítványát támogassa.

Ide kapcsolódik:
Online tartja meg az idei évadra tervezett koncertjeit a Liszt Ferenc Kamarazenekar

A zenekari tagok közül többen közvetlen tapasztalatot szerezhettek a gyermekklinikán dolgozók elhivatottságáról és munkájuk fontosságáról.

„A zenekar nem csak egy intézmény, ahova nap mint nap bejárok, és magas színvonalon, kiváló művészekkel zenélhetek. Egyben közösségi erőként is működik, és ezt szeretnénk kifejezni ezzel a kezdeményezéssel is. Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik az ügy mellé állnak” – hangsúlyozta Pintér Attila, a zenekar hegedűművésze, akinek személyes tapasztalatai is vannak a kórház munkatársainak áldozatos munkájáról. – „Hiszünk abban, hogy a zenének gyógyító ereje van, és terveink között szerepel, hogy amint azt a járványhelyzet megengedi, személyesen is játsszunk a beteg gyermekeknek és a kórház dolgozóinak. Saját tapasztalatból állíthatom, hogy egy ilyen élethelyzetben minden gesztus számít, ami egy kis jókedvet visz a betegek és hozzátartozók életébe.”

A felajánlás ötlete Horváth Bencében, a formáció nagybőgősében fogalmazódott meg, ezt egyöntetű támogatás fogadta a zenekar részéről.

„Én magam is személyesen tapasztaltam meg, milyen kiemelkedő munkát végeznek a Semmelweis Gyermekklinika dolgozói és a magyarországi gyermekklinikák között milyen kiemelt helyet foglal el, hiszen nagyon fontos, hogy a gyerekek minden lehetőséget megkapjanak a gyógyulásra. Örömmel tölt el, hogy javaslatomat elfogadva a zenekar végül emellett az intézmény támogatása mellett döntött. Remélem, hogy ez a lehetőség hagyományt teremt itt a zenekarnál” – mondta el Horváth Bence, zenekari nagybőgős.

„Mondhatom, hogy az utóbbi időszak komoly megpróbáltatás elé állította dolgozóinkat és a gyógyulni vágyó gyerekeket is, így minden segítséget hálásan fogadunk. Ezúton is köszönjük, hogy alapítványunk mellé állt a Liszt Ferenc Kamarazenekar, és bízunk benne, hogy minél többen járulnak hozzá ahhoz, hogy a kezelt beteg gyerekek még magasabb színvonalú ellátásban részesülhessenek. A zene valóban lelki gyógyír, a lelki támogatás segít a testi gyógyulásban” – mondta Prof. Dr. Kovács Gábor a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatója.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar legközelebb december 8-án lép színpadra a Művészetek Palotájában, az adománygyűjtést ezzel a koncerttel indul; a következő hetekben ugyanakkor több alkalommal is adományozásra fogja ösztönözni közösségimédia-felületein közönségét a zenekar.

A december 8-i koncerten a hazai opera- és oratóriumi műfaj rendszeres fellépője, Zemlényi Eszter, valamint Boldoczki Gábor, trombitaművész is tiszteletét teszi; Boldoczkival a zenekar korábban számos sikert ért el a közös fellépéseik során. A műsor Georg Philip Telemann, Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven és Georg Friedrich Händel művei szerepelnek. Az előadás a Liszt Ferenc Kamarazenekar weboldalánhivatalos Facebook és YouTube csatornáján lesz elérhető.

A zenekar arra kéri a koncertlátogatókat, hogy amennyiben lehetőségeik engedik, támogassák az Őrzők Alapítványt a OTP 11709002-20065829 bankszámlaszámon.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!