Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Magyar népzenei dallamokkal érkezik a karácsony Londonba

Magyar népzenei dallamokkal érkezik a karácsony Londonba

A Londoni Magyar Kulturális Központ hagyományos adventi koncertjén idén a brit királyi család számára sem ismeretlen Pál István Szalonna és bandája varázsol ünnepi hangulatot.

- hirdetés -

Advent harmadik vasárnapján, helyi idő szerint este hat órakor csendülnek fel a hagyományos magyar karácsonyi dallamok, egyenesen a Gödöllői Királyi Kastély díszterméből. Időpont: 2020. december 13. 18.00 (londoni idő szerint)

- hirdetés -

A Liszt Ferenc-díjas magyar érdemes művész és zenekara nem először képez kulturális hidat a brit és a magyar közösségek között. 2006-ban a Magyar Köztársaság küldöttjeiként részt vettek az Egyesült Királyság 1956-os díszünnepségén olyan kiváló művészek társaságában, mint az Oscar-díjas Jeremy Irons, Vásáry Tamás zongoraművész és a Grammy-díjas népdalénekes, Sebestyén Márta. A műsor után személyesen gratulált többek között Károly walesi herceg és Margaret Thatcher volt angol miniszterelnök. A királyi család azóta több alkalommal meghívta őket, legutóbb Károly herceg 70. születésnapi partiján zenéltek.

Ide kapcsolódik:
„Minden érvényét veszítené, ha nem muzsikálhatnék a közönségnek” – 40 éves Pál István „Szalonna”

„Bár idén a világ másra figyel, nekünk, magyaroknak 2020 a nemzeti összetartozás éve is. Számos olyan programot szerveztünk idén, amely összekapcsolja az anyaországi magyarokat, a történelmi magyar közösségeket határainkon túl és a nagy-britanniai magyar diaszpórát. Erre a rendezvénysorozatra teszi fel a koronát Szalonna és bandája. A koronavírus járvány miatt sajnos élőben nem lehetnek velünk, de előnye is van a helyzetnek, ugyanis a koncert így egy este helyett az év teljes hátralévő részében élvezhető lesz, a felvétel pedig az impozáns, gyönyörűen felújított gödöllői kastélyban készülhetett el” – mondta el Vincze Máté a Londoni Magyar Kulturális Központ igazgatója.

A zenekar tagjai egyben a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusai, rendszeres résztvevői Magyarország, Európa és a tengerentúl rangos zenei fesztiváljainak és rendezvényeinek.

Ide kapcsolódik:
Milánóban lépett fel a Magyar Állami Népi Együttes

A folyamatosan megújuló Gödöllői Királyi Kastély Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélye. Az Osztrák-Magyar Monarchia idején, Erzsébet királyné (Sisi) kedvelt pihenőhelyeként szolgált. Ma pedig korhűen felújított, a legmagasabb protokolláris igényeket is kielégítő reprezentatív terei mellett színes kulturális programkínálata teszi vonzó, különleges intézménnyé és turisztikai célponttá.

A koncertet a Londoni Magyar Kulturális Központ Facebook– és YouTube-csatornáján mutatjuk be. December 13-át követően is elérhető marad.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.