Papageno Radio
Intermezzo Online tárlaton mutatkoznak be a Shakespeare egykori háza helyén feltárt leletek

Online tárlaton mutatkoznak be a Shakespeare egykori háza helyén feltárt leletek

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Egy új online kiállításon mutatkoznak be a William Shakespeare egykori stratford-upon-avoni családi háza helyén feltárt leletek – adta hírül a PhysOrg tudományos-ismeretterjesztő hírportál.

A Staffordshire Egyetem régészei 2010 és 2016 között végeztek ásatásokat az egykori New Place – ez volt az épület neve – helyén. „Tekintettel arra, hogy New Place-t gyakorlatilag kétszer is elbontották – 1759-ben tüntették el véglegesen -, és hogy az építőanyagok jelentős részét más házakhoz használták fel, eleinte nem voltak nagy reményeinek, ám a föld eltávolításával és finom átrostálásával elkezdett kirajzolódni az egykori épület alapja és felbukkantak a régmúlt tárgyainak maradványai” – mondta Nic Fulcher, a projektben részt vevő Shakespeare Birthplace Trust szervezet munkatársa. A feltárt leletek nem csupán Shakespeare és családjának mindennapjairól, hanem a ház korábbi lakóinak életéről is mesélnek.

Ide kapcsolódik:
Itt állhatott Shakespeare egykori londoni lakása

A Searching for Shakespeare elnevezésű online tárlaton szereplő leleteket, köztük vaskori edényeket, középkori kockákat és gombokat, a háromdimenziós szkennelésnek köszönhetően a felhasználók minden irányból, alaposan szemügyre vehetik. A régészeti leleteket, amelyek egy része talán magának Shakespeare-nek a tulajdonába tartozott, jelenleg a Shakespeare Birthplace Trust őrzi és a kutatók, valamint a nagyközönség számára is hozzáférhetetlen.

Ide kapcsolódik:
Az angolok újra megépítik Shakespeare színházait

Az online tárlaton csupán a tárgyak egy része látható. A Staffordshire Egyetem régészeti központjának reményei szerint a jövőben minden leletet sikerül digitalizálni.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X