Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A Kennedy Központ díjazta a hegedűművész Midorit

A Kennedy Központ díjazta a hegedűművész Midorit

A washingtoni John F. Kennedy Központ az Előadóművészetért idei díjazottjai között szerepel Midori Goto japán hegedűművész. A díjátadó ceremóniát a pandémia miatt a hagyományos decemberi időpontról májusra halasztották a szervezők.

- hirdetés -

A Kennedy Központ további díjazottjai közt Joan Baez énekes-dalszerző, Dick Van Dyke színész, Debbie Allen koreográfus-színész és Garth Brooks énekes-dalszerző szerepel.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Kincset érő Guarneri hegedűjével járja a menekülttáborokat és a kórházakat

A kulturális intézmény korlátozott számú közönséggel, de személyes részvétellel tervezi a ceremóniát a 2021. május 17-22-i hétre. A díjátadó köré több virtuális eseményt is szerveznek. A Kennedy Központ 43. díjátadó ünnepségét a CBS televízió június 6-án sugározza – írta a Hollywood Reporter.

Deborah F. Rutter, a Kennedy Központ elnöke közleményében felidézte, hogy az elmúlt év sok mindent tanított, egyebek mellett azt is, hogy rugalmasnak és alkalmazkodónak kell lenni. A szokatlan körülmények új utakat nyitottak, és az elmúlt év arra is rávilágított, hogy a kultúra és a művészet hogyan hat közös emberi tapasztalatainkra.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.