Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Bázeli zenei főiskola professzora lett Fejérvári Zoltán

Bázeli zenei főiskola professzora lett Fejérvári Zoltán

A bázeli székhelyű Északnyugat-Svájci Szakfőiskola klasszikus zenei tanszékének oktatójává (Prof. Zoltán Fejérvári Dozent für Klavier) nevezték ki Fejérvári Zoltán zongoraművészt, aki a 2021/2022-es tanévben kezdi meg munkáját az intézményben.

- hirdetés -

Fejérvári Zoltán a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Kékesi Judit és Csalog Gábor növendéke volt, majd 2005-től a Zeneakadémián Kemenes András, Várjon Dénes, Wagner Rita és Gulyás Márta vezetésével végzett tanulmányokat. 2006-tól 2008-ig a madridi Zsófia Királynő Zeneakadémia ösztöndíjas hallgatójaként Dmitrij Baskirov osztályába járt. Itthon 2011-ben szerzett kitüntetéses diplomát.

- hirdetés -

Több nemzetközi verseny díjazottja: megnyerte a Montréali Nemzetközi Zongoraversenyt és a cantù-i Nemzetközi Zongoraversenyt, valamint második díjat kapott a James Mottram Nemzetközi Zongoraversenyen az Egyesült Királyságban és a Ricard Vines Nemzetközi Zongoraversenyen Spanyolországban.

Számos nemzetközi zenei fesztivál és workshop résztvevője. Itthon fellépett szólistaként többek között a Budapesti Fesztiválzenekarral, a Nemzeti Filharmonikusokkal, a Concerto Budapesttel, a Budapesti Vonósokkal, a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusokkal, illetve a Solti Kamarazenekarral. Koncertjei során olyan nagyhírű muzsikusokkal dolgozott együtt, mint Kocsis Zoltán, Fischer Iván, Vashegyi György, Gary Hoffman, Zakhar Bron, Frans Helmerson, Ivan Monighetti, Keller András és Rohmann Imre.

Ide kapcsolódik:
Igazi kuriózum Fejérvári Zoltán legújabb, Janáček műveit tartalmazó lemeze

2013-ban elnyerte a Liszt Társaság „Grand Prix du Disque” hanglemez nagydíját. 2019-ben megjelent Janáček című szólólemezét a Gramophone magazin méltatta.

(Via fhnw.ch)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.