Papageno Radio
Film Horvát Lilit és a Concerto Budapest koncertfilmjét is Highlights of Hungary díjra...

Horvát Lilit és a Concerto Budapest koncertfilmjét is Highlights of Hungary díjra jelölték

A non-profit kezdeményezés kategóriák nélkül, 2013 óta gyűjti össze az adott év leginspirálóbb magyar teljesítményeit: a magyar kreatív szektor, közélet, kultúra, sport, környezetvédelem, innováció fontos képviselőit, sikeres kezdeményezéseit hozza össze egy platformon, és épít közösséget köréjük. 

Horvát Lili nevével már 2015-ben is gyakran lehetett találkozni első nagyjátékfilmje, a Szerdai gyerek kapcsán, ami fődíjat nyert a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon, majd számos további díjjal jutalmazták világszerte. Második nagyjátékfilmje, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre a 2020-as Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon debütált. Azóta jó néhány rangos díjat nyert, fesztiválkörútja jelenleg is tart.

Ide kapcsolódik:
Horvát Lili filmje képviseli Magyarországot a 93. Oscar-versenyben

A MEZZO TV számára készített kétórás koncertfilm a Keller András által vezetett Concerto Budapest és a Gidon Kremer által irányított Kremerata Baltica közös budapesti koncertjét örökítette meg. A hangversenyen a reneszánszát élő Weinberg-életmű fontos darabja, a Kaddish-szimfónia hangzott el magyarországi bemutatóként Mahler, Schnittke és Bach művei mellett. A Szabó Stein Imre által készített film 2020 szeptemberében az Előadóművészeti Filmek kategóriában megnyerte a rangos Velencei TV Fesztivál Arany Oroszlán díját, 2020 novemberében a Bronz LOVIE AWARD-ot, valamint a londoni székhelyű LOVIE AWARDS-ot is, Európa legfontosabb internetes versenyének közönségdíját.

Ide kapcsolódik:
Szabó Stein Imre: „Csak így lehet eljuttatni a klasszikus zene üzenetét új rétegekhez”

A jelöltek között szerepel György Ádám zongoraművész is, aki sok évvel ezelőtt Magyarországról indult el Amerikába szerencsét próbálni, és ma már Ázsiában rajongók tömege áll sorban az aláírásáért. A New York-i Carnegie Hall rendszeres fellépője, a világ legismertebb koncerttermeiben tart teltházas koncerteket, amelyeket a nemzetközi kritika is nagyra értékel. Tavaly Japánban minden eddiginél fontosabb sikert könyvelhetett el: ő szerezte a Sakura című japán nagyjátékfilm zenéjét, amelyben a történetet csaknem két órán át magyar népdalelemekkel tűzdelt szóló zongora kompozíciói kísérik.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!