Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Jane Fonda kapja a Golden Globe életműdíját

Jane Fonda kapja a Golden Globe életműdíját

A hétszeres Golden Globe-díjas és tizenötszörös jelölt Jane Fonda kapja idén a Golden Globe életműdíjának számító Cecil B. deMille-díjat. Az elismerést 2020-ban Tom Hanks, előtte pedig többek között Jeff Bridges, Oprah Winfrey, Meryl Streep, Denzel Washington, Morgan Freeman, Jodie Foster, Robert DeNiro és Steven Spielberg kapta meg.

- hirdetés -

Jane Fonda első Golden Globe-díját 1962-ben kapta a Tall Story című vígjátékért, de a Júliáért, a Klute-ért és a Hazatérésért is kapott Arany Glóbuszt, utóbbi kettőért az Oscart is elhozta, illetve négy Henrietta-díjat is kapott a Golden Globe-on, amelyet 1950 és 1979 között az adott év legnépszerűbb színészének és színésznőjének ítéltek meg.

- hirdetés -

Jane Fondát jelenleg a Grace és Frankie című Netflix-sorozatban láthatják a nézők és a lapok címlapjain, ugyanis a fiatal kora óta rá jellemző politikai, nőjogi, környezetvédelmi aktivizmusa ma sem hagyott alább. 2019-ben több alkalommal le is tartóztatták a heteken át tartó klímatüntetéseken való megnyilvánulásaiért.

A Golden Globe gyakorlatilag a mozgóképes szakma második legfontosabb díja, melyen tévés és mozis produkciókat egyaránt díjaz a HFPA, a Hollywood Külföldi Tudósítók Szövetsége, vagyis a hollywoodi szaksajtó. A 78. Golden Globe-díjátadót idén február 28-án tartják a Beverly Hilton hotelben, a házigazda a negyedik alkalommal visszatérő Amy Poehler – Tina Fey páros lesz. A jelölteket február 3-án jelentik be.

(Via 24.hu)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.