Papageno Radio
Film Januárban online látható a Friss Hús fesztivál néhány díjnyertes filmje

Januárban online látható a Friss Hús fesztivál néhány díjnyertes filmje

Négy magyar és öt nemzetközi díjnyertes rövidfilmes alkotás érhető el januárban online a Friss Hús fesztivál Facebook-oldalán.

Ezen a héten megtekinthető a tavalyi Friss Hús legjobb magyar élőszereplős rövidfilmje, Kölcsey Levente Szünet című alkotása. A film főhőse a 16 éves Zoli, akit szülei ki akarnak íratni a szakközépiskolából, hogy inkább dolgozzon. Az iskola igazgatója a procedúrán szeretne mielőbb, a két óra közötti szünetben túl lenni.

Szombaton és vasárnap lesz elérhető Szilágyi Fanni és Szilágyi Gábor Orsi és Tenshinhan című filmje, amelynek történetében a Dragonball-rajongó kisfiú erején felül próbálja kiharcolni nővére, a tinédzser Orsi figyelmét.

Tóth Luca Lidérc úr című animációs filmje a Berlinale rövidfilmes versenyprogramjában debütált 2019-ben, azóta mintegy 90 fesztiválon szerepelt és 12 díjat nyert, köztük az Oscar-kvalifikáló Borge Ring-díjat az Odense Nemzetközi Filmfesztiválon. A Lidérc úr január 25-től lesz látható az esemény Facebook-oldalán. „Lidérc úr lelki karanténjának történetét melegen ajánlom mind a mentális karanténjukban bujkálóknak, mind a hatóságilag lepecsételt ajtóval rendelkezőknek” – idézi a tájékoztató Tóth Luca rendezőt.

Január 27-től lehet megtekinteni Csoma Sándornak a pornóiparban játszódó Casting című alkotását, amely elnyerte a Magyar Filmkritikusok díját.

A Friss Hús nemzetközi programjából további 5 alkotás látható januárban online. A 2019-es Friss Hús Queer szekció közönségdíjasa volt Slava Doytcheva bolgár alkotó Whole című rövidfilmje, amely esküvői coming outról szól. Emellett elérhető az I’m Going Out For Cigarettes című francia animációs alkotás, amely 2019-ben a zsűri különdíját nyerte el. Megtekinthető a Glass House sötét humorú, norvég film, az Athénban játszódó, egy hosszú beállítással felvett Patision Avenue, valamint a világszerte több mint 80 díjat besöpört Retouch.

Ide kapcsolódik:
Kiosztották a 8. Friss Hús rövidfilmfesztivál díjait

A 9. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált a tervek szerint idén tavasszal rendezik meg.

(Via MTI)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!