Papageno Radio
Intermezzo Közvetítés – Nemzetközi online fesztiválon szerepel a Katona előadása

Közvetítés – Nemzetközi online fesztiválon szerepel a Katona előadása

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Katona József Színház a Nóra – karácsony Helmeréknél című produkciójának felvételével vesz részt a január 20-31. között megrendezésre kerülő Lessingtage Digitalon.

„Nézz színházat a külföldi barátaiddal, élvezzétek közösen Európa legjobb színházainak egy-egy előadását – Belgiumtól Oroszországig, Olaszországtól Svédországig – anélkül, hogy az utazási korlátozások miatt kellene aggódnotok. Ki-ki a maga otthonából, mégis együtt” – olvasható a fesztivál beharangozójában.

„A pandémia különböző mértékben sújtotta az európai színházakat, bizonyos színházak az életben maradásukért küzdenek, mások nagyobb biztonságban vannak a válság alatt is. A Lessingtage éppen ezért a szolidaritás gesztusa is a hálózat tagszínházai felé, és felhívja az európai nézők figyelmét arra, hogy különböző körülmények között, de mindnyájan hoznak létre most is előadásokat a közönségük számára” – teszik hozzá a fesztivál hamburgi szervezői.

A hamburgi Thalia Színház, a stockholmi Dramaten és a Mitos21 közös online fesztiválján szereplő előadások ingyenesen követhetőek majd.

  • 2021.01.31. Katona József Színház, Budapest (a közvetítés itt érhető el)
  • Henrik Ibsen: Nóra – karácsony Helmeréknél
  • Rendezte: Székely Kriszta

Katona József Színház 2016 decemberében mutatta be a Székely Kriszta által rendezett darabot, melynek leírása szerint: „minden házasságban előbb-utóbb eljön az a pont, amikor a dolgok a legrosszabbra fordulhatnak. Ami ezután következik, az vagy a túlélés vagy az elválás játszmája. A Nóra befejezése 1879-ben botrányt robbantott ki: egy nő elhagyja a férjét és a gyerekeit. 2016-ra új kérdések fogalmazódtak meg, amelyek új válaszokat kívánnak. Lehetséges-e két ember együttélése megalkuvás nélkül? Meddig játszhatóak a leosztott szerepek? Mikor lesz a szövetségből árulás? Nők és férfiak, felnőttek és gyerekek, hatalom, pénz, színlelés – karácsony Helmeréknél.”

Promóció

X
X