Papageno Radio
Intermezzo Ókori görög márványlapra bukkantak egy angliai ház kertjében

Ókori görög márványlapra bukkantak egy angliai ház kertjében

A szakértők azt vizsgálják, miként kerülhetett egy angliai házikó kertjébe az ókori maradvány, amelyet nagyjából egy évtizede még arra használtak, hogy segítségével könnyebb legyen felülni a lóra.

A lapon lévő feliratból kiderül, hogy az a Kr.u. második évszázadból származik. Nagyjából húsz éve bukkant rá egy angliai ház tulajdonosa saját sziklakertjében.

Will Hobbs, a Woolley és Wallis aukcós ház régiségügyi szakembere elmondta, hogy a megtalált kőzethez hasonló műtárgyak gyakran a 18. és 19. században érkeztek Angliába, amikor gazdag arisztokraták Európát járva megismerkedtek a klasszikus művészettel és kultúrával, és nyilvánvalóan szerettek is volna magukkal hazavinni belőle egy kis darabkát… Az persze rejtély, hogy hogyan került a szóban forgó márványlap egy ház kertjébe.

Forrás: greekcitytimes.com

Úgy vélik, hogy Görögországhoz vagy Kisázsiához köthető a kőzet eredete, amely ma Törökország Ázsiában elterülő részén van. A leletet februárban el fogják árverezni. Becslések szerint akár 10 000–15 000 fontot is adhatnak majd érte.

Ide kapcsolódik:
Krétán ismét életre kel egy ógörög színház

(Via Greek City Times)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!