Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Összevonják a Szegedi Szabadtéri Játékokat és a Szegedi Nemzeti Színházat

Összevonják a Szegedi Szabadtéri Játékokat és a Szegedi Nemzeti Színházat

2021. május 1-jétől egyesül Szeged két legfontosabb kulturális intézménye, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Nemzeti Színház. A döntést a szükséges válságköltségvetés részeként hozta meg a város önkormányzata.

- hirdetés -

Botka László, Szeged polgármestere elmondta, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok 2004-ig egy intézményként működtek, akkor választották szét őket. Az elmúlt évek tapasztalata azonban bebizonyította: sokkal gazdaságosabban és hatékonyabban lehet úgy működtetni az intézményt, ha egyesül.

- hirdetés -

„Megszűnnek a párhuzamosságok, nem kell külön gazdasági apparátust fenntartani” – magyarázta Botka László. A tervek szerint a Szegedi Szabadtéri Játékok éléről lemondott Herczeg Tamás helyére a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatóját, Barnák Lászlót nevezik ki.

Ide kapcsolódik:
Lemondott Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója

A két intézmény május elsejével egyesül. Ezt azt jelenti, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok a teljes vagyonával, személyi állományával és kötelezettségeivel beolvad a Szegedi Nemzeti Színházba. Az egyesülés a szabadtéri 2021-es évadát nem befolyásolja.

„Reményeim szerint színvonalasabb és költséghatékonyabb lesz a szabadtéri, és nagyobb szerepet kapnak a szegedi művészek a nyári játékokon, amelynek sikeres előadásai tovább játszhatóak majd a színházban” – mondta Botka László.

(Via szeged.hu)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X