Papageno Radio
Film Sára Sándor emlékére hirdetnek filmszemlét

Sára Sándor emlékére hirdetnek filmszemlét

Sára Sándor operatőr, filmrendező emlékére hirdetik meg a 20. Lakiteleki Filmszemlét, amelyre október 1-jéig lehet nevezni.    

A 20. Lakiteleki Filmszemlét a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft., a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum Nonprofit Kft., illetve a Dunaversitas Egyesület november 17-e és 19-e között rendezi meg.

A versenyre falvak, városok, iskolák televízióinak, filmkészítő közösségek és magánszemélyek jelentkezését várják az ország határain túlról is, minden 2015 után egyénileg vagy csoportosan készített magyar nyelvű alkotással, amely a korábbi lakiteleki filmszemléken még nem szerepelt.

Nevezni idén is krónika, korkép, művelődés, portré és fikciós műsorok kategóriákban lehet. Minden filmről egy rövid, 400 karakteres szöveges leírást is kérnek, amely az alkalomra készülő katalógusba is bekerül.

A filmszemle felhívása szerint krónika kategóriában helyi híradó, aktuális közéleti riportműsor és sport szerepelhet maximum 26 perc időtartamban. Korkép kategóriában legfeljebb 52 perces, egy településről készített filmtanulmánnyal, valamint filmszociográfiával, művelődés kategóriában maximum 26 perces hungarikumokról, helyi értékekről készített filmmel lehet nevezni. A portréfilmek hossza is maximum 26 perc lehet. A fikciós műsorok maximum 10 perces szórakoztató, animációs, rajz- és kísérleti filmek lehetnek.

A benevezett filmek közül előzsűri választja ki a szemlére bejutó alkotásokat. A döntésről a pályázókat október közepéig elektronikus úton értesítik. A zsűri elnöke Buglya Sándor Balázs Béla-díjas filmrendező, producer lesz. A legjobb alkotások díjazásban részesülnek.

Ide kapcsolódik:
„Képekben akartunk mindent megfogalmazni" - Sára Sándorra emlékezünk

A nevezési lap letölthető itt.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!