Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A színészi testbeszédről jelent meg kötet

A színészi testbeszédről jelent meg kötet

2021. február 19-én mutatják be online B. Fülöp Erzsébet színművész és egyetemi tanár legújabb munkáját, a Szereptanulmányok – a színészi testszöveg hermeneutikai megközelítése című kötetet, amelyben a szerző a színházi előadásban létrehozott színészi testbeszédet, a színészi gesztust vizsgálta.

- hirdetés -

Bob Fülöp Erzsébet színész, oktató, dramaturg, rendező és kutató, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Doktori Iskolájának igazgatója színészetet és dramaturgiát is végzett. 2006-ban a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen doktorált, 2018-ban pedig habilitált. 2013-ban jelent meg A színházi hermeneutika alapjai: a Gesztus mint hermeneutikai tett című kötete. Közel harmincéves alkotói tevékenysége alatt hatvan szerepet játszott, negyvenöt nemzeti és nemzetközi díjban részesült. Színházművészeti tanulmányait a Symbolon egyetemi lap, valamint a Játéktér színházművészeti folyóirat közölte le.

- hirdetés -

Most megjelent könyve a színészi test vizsgálatának részletezőbb szétbontását célozza a színészi jelenlét, a színész figyelme és légzése mikroanalíziseként. A szerző célja, hogy saját művészi, didaktikai és tudományos munkáját elemezve olyan verifikációs eszközöket találjon, amelyeknek nemcsak tudományos értékük lehet, de a hallgatók színészmesterség képzésében is segítséget jelenthetnek.

Ide kapcsolódik:
Átfogó kötet jelent meg az Erkel Ferenc Társaság 30 évéről

Az Eikon Kiadó gondozásában megjelent kötetet dr. Jákfalvi Magdolna színháztörténész, egyetemi tanár mutatja be. Meghívottak: dr. Kós Anna dékán, a rendezvény házigazdája és Valentin Ajder, az Eikon Kiadó igazgatója.

A beszélgetést február 19-én 18 órától a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem oldalán és Zoomon keresztül lehet követni.

Zoom:

 

Meeting ID: 823 1683 1254
Passcode: 839180

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X