Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Anthony Hopkins díjat nyert a Brit Független Filmdíjon

Anthony Hopkins díjat nyert a Brit Független Filmdíjon

A The Father című demenciadráma főszereplőjeként Anthony Hopkinst, a legjobb nemzetközi független filmként pedig A nomádok földjét díjazták a Brit Független Filmdíjak (BIFA) online átadásán.

A Variety.com beszámolója szerint a virtuális ceremónia házigazdája Tom Felton, a Harry Potter-filmek sztárja volt, a díjak átadásában Zendaya, Daniel Kaluuya, Emma Corrin és Riz Ahmed is közreműködött.

- hirdetés -

A The Father című film több trófeát is begyűjtött: Hopkins mellett a film rendezőjét, Florian Zellert is díjazták. A legjobb forgatókönyv és a legjobb vágás díját is a produkció kapta.

A történet szerint egy idősödő apa teljesen elutasítja, hogy lánya gondoskodjon róla öreg napjaiban. Az ő „harcuk” egyre nagyobb mértéket ölt, miközben a férfinak a saját szellemi leépülésével is szembe kell néznie. A film főbb szerepeiben Anthony Hopkins mellett Rufus Sewell, Olivia Colman és Imogen Poots látható.

A legjobb nemzetközi független film díját Chloé Zhao alkotása, A nomádok földje kapta. Zhao filmje az idei díjszezon egyik legnagyobb győztese, mióta a velencei filmfesztiválon megkapta az Arany Oroszlán-díjat, számos más fesztivál és több kritikusszervezet is a produkciónak adta fődíját.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X