Antonio Banderas lesz a házigazda a spanyol Goya-díj gáláján

Antonio Banderas - forrás: YouTube

Virtuálisan rendezik meg a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj idei gáláját március elején – jelentette be Mariano Barroso, a spanyol filmakadémia elnöke. A gála egyik műsorvezetője Antonio Banderas lesz, aki 2020-ban elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Goya-díjat.

A 35. díjkiosztó ünnepség televíziós közvetítése az eredeti terveknek megfelelően a málagai Soho Caixabank színházból zajlik majd az egészségügyi előírások betartása mellett, de közönség és a kategóriák jelöltjeinek személyes jelenléte nélkül.

A gála egyik műsorvezetője a világhírű színész, Antonio Banderas lesz, aki 2020-ban elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Goya-díjat. A műsorvezetők mellett a kategóriák díjátadói vesznek részt személyesen a szokásosnál jóval rövidebb ünnepségen, valamint néhány fellépő is élőben adja elő produkcióját. A díjazottakat online kapcsolják majd.

Ide kapcsolódik:
Enyedi Ildikó is ott van az idei Berlini Filmfesztivál zsűrijében

Az akadémia igazgatótanácsa azért döntött a virtuális gála mellett, mert a koronavírus miatti járványügyi helyzet szinte napról napra változik, és ezzel együtt a korlátozó intézkedések köre is. A tervek szerint 2022-ben Valencia ad majd otthon a Goya-díj gálájának.

(Via MTI)