Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Elhunyt Módos Péter

Elhunyt Módos Péter

Az Artisjus-díjas televíziós szerkesztő, rendező, műsorvezető 81 éves volt.

- hirdetés -

Módos Péter a magyar televíziónál 32 évig volt műsorszerkesztő. Nevéhez fűződik többek közt az Egymillió fontos hangjegy és Pulzus. 1992 és 2007 között a Petőfi Rádióban a Jazzshow című műsort szerkesztette és vezette.

- hirdetés -

Nyolcévesen kezdett zongorát tanulni a Fővárosi Zeneiskola Szervezetnél, amit 1956 októberében abbahagyott. 1957-ben tett érettségi vizsgát a Vörösmarty Gimnáziumban. Ezután műszerésznek tanult, majd gyógyszertári mérlegeket javított.

Később a Budapesti Ifjúsági Könnyűzenei Klub vezetőjének választották. A klub elnöke Bergendy István, az alelnökök pedig Illés Lajos, Sztevanovity Zorán és Módos Péter voltak.

A Magyar Televízióban 32 évig dolgozott műsorszerkesztőként. Több műsort is szerkesztett és rendezett, mint például a KKK (Könnyűzenét Kedvelők Klubja), Slágerszerviz, Egymillió fontos hangjegy, Pulzus Könnyűzenei Panoráma (ezt előbb Sztevanovity Dusánnal, majd Vágó Istvánnal, végül egyedül), Roxínpad, TeleJazzPódium. 2000-ben vonult nyugdíjba. 1992 és 2007 között a Petőfi Rádióban a Jazzshow című műsort szerkesztette és vezette.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.