Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Elhunyt Zakar Zoltán jazz-zenész, a Budapest Big Band alapítótagja

Elhunyt Zakar Zoltán jazz-zenész, a Budapest Big Band alapítótagja

Február 10-én, életének 62. évében elhunyt Zakar Zoltán harsonás, zongorista, zeneszerző, aki jelentős jazz-formációk szólistája, valamint a Budapest Big Band alapítótagja volt.

- hirdetés -

Zakar Zoltán 1959. május 16-án született Hajdúszoboszlón. Tanulmányait a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán és a Bartók Béla Konzervatórium Jazz Tanszakán végezte.

- hirdetés -

Az 1980-as évek második felében vezető hazai jazz-formációk – többek között a Regős István vezette ’Jazz & Press’, Kőszegi Imre Quintet, Vasvári Pál együttese – szólistájaként lépett fel, valamint a Budapest Big Band alapítótagja volt. Állandó együttesei mellett rendszeresen közreműködött a Studio 11, Vukán György, Lakatos „Ablakos” Dezső, Szakcsi Lakatos Béla, Tony Lakatos hangfelvételein és koncertjein. Az 1990-es években a Budapest Ragtime Band, majd a Caribeat együttes tagja volt, emellett Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban dolgozott különböző show-zenekarokban mint szólista és hangszerelő.

2002-ben Debrecenbe költözött, ahol a Debreceni Jazz Együttes tagja, saját együttesének, a Zakar Jazz Groupnak vezetője, a Debreceni Jazz Klub elnöke, illetve 2005-től kezdve a Jazzmelon Big Band művészeti vezetője volt.

Zeneszerző-hangszerelőként megrendelői közé tartozott a Magyar Rádió, Magyar Televízió, a Budapest Big Band, a Budapest Ragtime Band, a helsinki UMO Big Band, a Dán Rádió Big Bandje, a Dorsten Jazz Orchestra, a Hungarian Jazz Trombone Company, a P. Mobil, Randall Cooper, a W. Birkenstock Musikverlag, a Veszprémi Légierő Big Bandje és a Debreceni Helyőrség Zenekara.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!