Papageno Radio
Film Enyedi Ildikó is ott van az idei Berlini Filmfesztivál zsűrijében

Enyedi Ildikó is ott van az idei Berlini Filmfesztivál zsűrijében

„A 71. Berlinale nemzetközi zsűrijében idén az elmúlt évek Arany Medvét nyert alkotói foglalnak helyet, így köztük van Enyedi Ildikó is, aki 2017-ben vette át a fődíjat a Testről és lélekről című filmjéért” – írta meg a film.hu.

A 71. Berlini Filmfesztivált két részletben fogják megtartani, a szakmai programokra március 1-5. között kerül sor online, június 9. és 20. között pedig már közönség előtt tervezik a beválogatott filmek bemutatóját.

A nemzetközi zsűri tagjai a hivatalos versenyprogram díjairól fognak dönteni, a díjátadó ceremóniát júniusban fogják megtartani.

Enyedi Ildikó 2017-ben vehette át a rangos Arany Medve díjat a Testől és lélekről című alkotásáért. Borbély Alexandra elnyerte a Legjobb színésznőnek járó Európai Filmdíjat, a film nemzetközi forgalmazási jogait megvásárolta a Netflix, majd a Legjobb idegennyelvű filmnek (azóta Legjobb Nemzetközi Egészestés Film) járó Oscar-jelöltek közé is bekerült.

A zsűri további tagjai Mohammad Rasoulof, Nadav Lapid, Adina Pintilie és Gianfranco Rosi. A különleges körülmények miatt idén nincsen kinevezett zsűrielnök.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!