Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Idén online látogatható a legjobb díszletek és jelmezek seregszemléje

Idén online látogatható a legjobb díszletek és jelmezek seregszemléje

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) és a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társaságának (MALÁT) kiállítása, a Látványtér idén a pandémiás helyzet miatt online látogatható.

- hirdetés -

A kiállításon az ország legjelesebb díszlet- és jelmeztervezői bemutatják a közönségnek az elmúlt két színházi évad maguk által a legjelentősebbnek ítélt alkotásait, és megismerhetjük ennek az alkotói tevékenységnek a képzőművészeti és iparművészeti színvonalát. A február 19. és március 5. között megrendezendő eseményen bemutatkoznak első alkotásaikkal a pályakezdő fiatalok is, ez a megismerési lehetőség segítséget ad a pályájuk sikeres folytatásához.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Rangos prágai fesztiválra kapott meghívást a Soharóza produkciója

A tizedik alkalommal megrendezett kiállításon Antal Csaba, Bagossy Levente, Balázs Juli, Bartos Letícia, Bianca Imelda Jeremias, Bozóki Mara, Bujdosó Nóra, Cziegler Balázs, Erkel László Kentaur, Füzér Anni, Horesnyi Balázs, Horváth Jenny, Horváth Márk, Kálmán Eszter, Khell Csörsz, Khell Zsolt, Kiss Beatrix, Kovács Andrea, Nagy Fruzsina, Nagy Viktória, Orosz Klaudia, Rátkai Erzsébet, Szendrényi Éva, Szűcs Edit, Varjas Zsófi, Vereckei Rita, Zeke Edit díszlet- és jelmeztervei láthatók. Az online tárlat ide kattintva nézhető végig. A kiállítással együtt Az év díszlet- és jelmeztervezője elismeréseket is átadják.

Ide kapcsolódik:
Rangos díjat nyert a magyar kiállítás a Prágai Quadriennálén

A Látványtéren megtekinthető a Végtelen dűne című installáció: Balázs Juli, Kálmán Eszter és Nagy Fruzsina díszlet- és jelmeztervezők, Juhász András videoművész és Keresztes Gábor hangtervező munkája a 2020-as Prágai Quadriennálén elnyerte a legjobb kiállításért járó díjat az Országok és régiók szekcióban (Best Exhibition of Countries and Regions).

A tárlat megnyitóján köszöntőt mondott Erkel László Kentaur, a MALÁT elnöke, Zeke Edit, a MALÁT alelnöke és Balla Ildikó, a kiállítás kurátora, Forgách András író, forgatókönyvíró, drámaíró és műfordító pedig személyes hangú vezetést tartott, amely ezen a videón tekinthető meg:

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.