Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Kivágták egy nottinghami ház falából Banksy művét

Kivágták egy nottinghami ház falából Banksy művét

Kivágták a falból és elszállították azt a Banksy-képet, amely egy bicikligumival hulahoppozó kislányt ábrázol, és a világhírű utcaművész tavaly októberben festette egy nottinghami ház téglafalára. A képet egy galériatulajdonos vásárolta meg.

- hirdetés -

John Brandler a BBC-nek azt mondta, hogy egy hat számjegyű összegért vásárolta meg a Banksy-képet, amelyet szakemberekkel vágatott ki a házfalból. Mint hozzátette, szeretné megóvni az graffitiművész alkotásait. Szerinte ugyanis az utca ártalmaitól műanyag lappal védett kép hosszú távon penészedne és károsodna a szabadban.

- hirdetés -

Brandler, aki korábban az utcaművész több más művét, köztük egy Port Talbot-i garázs faláról a Seasons Greetings című alkotást is megszerezte, arról is beszélt a BBC-nek, hogy a hulahoppozó kislány képét még idén ki akarja állítani a suffolki Moyse’s Hall Múzeumban.

Ide kapcsolódik:
Lehullt a lepel Banksy inkognitójáról?

A nottinghami városi tanács azon fáradozott, hogy az értékes falfestmény a településen maradhasson, de „semmilyen opció nem jött be”, így végül a háztulajdonos szabadon dönthetett arról, hogy mi legyen a téglafal sorsa.

Az önkormányzat, amely kapcsolatban állt Banksy munkatársaival, úgy tudja, a művész nem akarta, hogy az alkotást eltávolítsák annak a háznak a faláról, ahová felfestette, és a tanács nem is tudott arról, hogy a képet tartalmazó falrész kivágását tervezik.

A Nottingham Post című lap szerint a háztulajdonos megpróbálta „eladományozni” a Banksy-művet, tárgyalt is erről helyi szervezetekkel, jótékonysági csoportokkal, sőt országos testületekkel is, de a tárgyalások nem vezettek eredményre. A névtelenséget kérő tulajdonos azt mondta a lapnak, hogy végül az eladásból származó pénzt fogja felajánlani jótékony célokra.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X