Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Könyvtári Cserepont szolgáltatást indít a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Könyvtári Cserepont szolgáltatást indít a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Járványügyi szempontból biztonságosan, a könyvtárakba való belépés nélkül lehet majd előzetesen igényelt könyveket kölcsönözni február 10-től a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár cserepontjain. Olvasóbarát intézkedésként az FSZEK ideiglenesen ingyenessé teszi az előjegyzést a leendő olvasók számára is.

- hirdetés -

Az FSZEK Központi Könyvtára és valamennyi tagkönyvtára 2020. november 11. óta zárva tart, mivel a kormány a járványügyi veszélyhelyzet miatt megtiltotta a könyvtárakban való tartózkodást.

- hirdetés -

Az intézmény meghosszabbította a több mint 200 ezer aktuális kölcsönzés lejárati idejét, emellett Könyvtár otthonról címmel tanulástámogató információs szolgáltatást indított telefonon, e-mailben és Skype-on. A FSZEK elérhetővé tette adatbázisait is a könyvtári tagok számára, akik pedig nem rendelkeznek tagsággal, online regisztrációt követően használhatják ezeket.

Ide kapcsolódik:
Egy könyv az ételed mellé? – Így működik a könyvfutár

Az online szolgáltatások azonban nem helyettesítik a legnépszerűbbet: a könyvkölcsönzést, ezért a könyvtár Könyvtári Cserepont elnevezéssel könyvkölcsönzési szolgáltatást indít. A könyvtárak továbbra is zárva tartanak, azonban ajtón vagy ablakon keresztül újra lehetségessé válik a kölcsönzés. Kizárólag előzetesen megrendelt könyveket lehet elvinni, ezért a FSZEK olvasóbarát intézkedésként átmenetileg ingyenessé teszi az előjegyzést. A cserepontokon a beiratkozás és a kölcsönzött művek visszaadásának lehetősége is biztosított lesz, az FSZEK a novemberi bezárás óta beszerzett csaknem 14 ezer könyvújdonsággal is várja olvasóit.

A cserepontok normál nyitvatartási időben kölcsönöznek, a kijárási tilalomra tekintettel pedig minden bibliotéka 18 órakor bezár. Az olvasók számára az utcai várakozás közben kötelező lesz a távolságtartás, illetve maszk viselése. Az FSZEK az olvasók biztonsága érdekében a visszavett könyveket 72 óra karantén után teszi újra hozzáférhetővé.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.