Papageno Radio
Film Nem került be magyar film az Oscar-esélyesek közé

Nem került be magyar film az Oscar-esélyesek közé

Közzétette az Amerikai Filmakadémia az Oscarra esélyes filmek szűkített listáját, amelyen nem szerepel Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje, de Andrasev Nadja és M. Tóth Géza kisfilmjei sem.

Magyar idő szerint február 10-én kora hajnalban hirdette ki az Oscar-díjakról döntő Amerikai Filmakadémia a díj kilenc kategóriájának szűkített listáját, vagyis a jelöléshez legközelebb került 15 film címét. Az idegen nyelvű filmek között esélyes volt Horvát Lili  Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje, amelyet az amerikai kritikusok is méltattak, az animációs rövidfilmek kategóriájában pedig Andrasev Nadja Szimbiózis és M. Tóth Géza Matches című kisfilmjei versenyeztek. A szűkített listákra egyik alkotás sem került fel.

Az idei Oscar-versenybe rekordszámú, 93 filmet neveztek a legjobb nemzetközi film kategóriájában.

A nemzetközi filmek kategóriájában többek között a nagy esélyesnek tartott dán Még egy kört mindenkinek, a Collective című román dokumentumfilm, a Remény című norvég dráma, a cseh Sarlatán és a francia Ketten filmek szerepelnek. A további érintett kategóriák a dokumentumfilm, a rövid dokumentumfilm, smink és haj, a legjobb zene, a legjobb betétdal, az élőszereplős rövidfilm és a vizuális effektek voltak. A szűkített listára került filmek címei itt találhatók.

Március 15-én hirdetik ki, hogy a szűkített listákról mely alkotásokat jelölik ténylegesen Oscarra, a díjátadó pedig április 25-én lesz.

(Via HVG)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!