Papageno Radio
Film Online elérhető Dudás Balázs két, díjnyertes kisfilmje

Online elérhető Dudás Balázs két, díjnyertes kisfilmje

Dudás Balázs 2015-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező szakán Welcome című diplomafilmjével. A Két csík című rövidfilmet pedig 2019-ben készítette.

Welcome

A Welcome című kisfilmben a kamasz Dávid (Vilmányi Benett) tíz év után hazatér édesanyjával a határ melletti otthonába. Zsebpénz-kiegészítésként kockázatos üzletet folytat: párszáz euróért menekülteknek segít átkelni a magyar határon. Egy este nem a terv szerint alakulnak a dolgok, a határ mentén elszabadul a pokol. Vilmányi Benett, a film főszereplője a Friss Húson a legjobb színésznek járó díjat nyerte el, a film pedig a BuShón fődíjat, a CineFesten CineNewWave-díjat kapott, a Magyar Filmkritikusok pedig 2017 legjobb kisfilmjének választották.

Ide kapcsolódik:
Portugál című ikonikus előadását teszi online elérhetővé a Katona József Színház

Két csík

A Két csík főszereplője, Liza (Sodró Eliza) hiába várja, Gábor (Vilmányi Benett) nem jön haza éjjel. Másnap Liza elmondja a nagy hírt, Gábor azonban nem úgy reagál, ahogyan azt a lány elképzelte. Ez akár fordulópont is lehetne kettőjük kapcsolatában. A film elnyerte a Blue Danube Filmfesztivált fődíját, a Malter vándor filmfesztivál második helyezését, a Magyar Független Film és Video Szövetség a legjobb kisfilmnek választotta, és operatőrét, Bántó Csabát a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyen díjazták.

(Via magyar.film.hu)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!