Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Thomas Hampson rangos díjat kap

Thomas Hampson rangos díjat kap

Milnes VOICE Awarddal tüntetik ki napjaink egyik legkiemelkedőbb amerikai baritonját, Thomas Hampsont. A díjátadó gálát 2021. március 25-én élőben közvetítik New Yorkból.

- hirdetés -

A Milnes VOICE Award a VOICExperience nevű nonprofit szervezet által kiadott elismerés, melyet évente egyszer osztanak ki. A díjátadó és egyben adománygyűjtő gála házigazdája a VOICE társalapítója, Sherrill Milnes bariton lesz. Az eseményen a díjazott mellett Mark Delavan, Denyce Graves, James Morris, Fabrizio Melano és Frederica von Stade énekesek is fellépnek, valamint a VOICE Program alumni tagjai.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Thomas Hampson: „Felejthetetlen élmény volt Polgár Lászlóval énekelni"

Thomas Hampson a világ legjelentősebb koncerttermeinek és operaházainak vendégművészeként a legismertebb énekesekkel, karmesterekkel és zenekarokkal dolgozik. Az Egyesült Államokból költözött át Európába, ahol – többek közt – Horst Günter és Elisabeth Schwarzkopf növendéke volt. Rendkívül gazdag repertoárral rendelkezik, operaszerepei mellett a dalirodalom – elsősorban Schumann, Mahler és Wolf műveinek – egyik legavatottabb tolmácsolójaként is számon tartja a zenei világ. Több mint 150 felvételt készített, melyekkel öt alkalommal Edison-díjat, egyszer Grammy-díjat és Grand Prix du Disque díjat nyert.

(Via sherrillmilnes.com)

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.