Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Újraindul a kulturális élet New Yorkban

Újraindul a kulturális élet New Yorkban

Február 20-tól engedélyezik az alkalmi utcai rendezvényeket New Yorkban, amelyek ingyenesek és online is követhetők lesznek.

- hirdetés -

A New York Pops Up program részeként bő 100 nap alatt 300 kulturális rendezvényt tartanak majd, először az egészségügyi dolgozók tiszteletére lépnek fel hírességek a Javits Centernél. A kongresszusi központ a járvány kezdete óta ideiglenes kórházként, újabban oltóhelyként működik.

- hirdetés -

„A művészet, a kultúra és az élő rendezvények New York szívét jelentik, amelyet most visszahozunk” – mondta Bill de Blasio New York-i főpolgármester, aki Andrew Cuomóval, New York állam kormányzójával tartott közös sajtótájékoztatót.

Ide kapcsolódik:
Virtuális valóságra épülő, online előadást mutat be a Royal Shakespeare Company

A kulturális élet újraindítását előkészítő programban híres zenészek és színészek vesznek részt, többek között Patti Smith, Jon Batiste, Matthew Broderick, Sarah Jessica Parker, Alec Baldwin és Hugh Jackman.

A rendezvények ingyenesek és online is követhetők lesznek, csak kis idővel előbb jelentik be őket, a közönséget pedig tesztelik koronavírusra. New York kormányzója szerint a cél az, hogy koncerteket és más rendezvényeket tartsanak, nem pedig az, hogy nagy tömegek gyűljenek össze.

A Broadway nagy színházai május 31-ig tartanak zárva a koronavírus-járvány miatt.

(Via kisalfold.hu)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X