Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Virtuális valóságra épülő, online előadást mutat be a Royal Shakespeare Company

Virtuális valóságra épülő, online előadást mutat be a Royal Shakespeare Company

A VR technológiára épülő élő, online bemutatóra készül a brit Royal Shakespeare Company. A nézők táblagépekein, mobiltelefonjaikon vagy a darab honlapján fogják tudni közvetlenül befolyásolni az élő előadást.

- hirdetés -

A Dream (Álom) című produkciót, amely William Shakespeare Szentivánéji álom című komédiájára épül, tavasszal állította volna színpadra a társulat, ám a koronavírus-járvány miatt módosítani kellett a terveken.

- hirdetés -

A virtuális erdőben játszódó darab hét színésze mozgásérzékelőket fog viselni, ami lehetővé teszi, hogy interakcióba lépjenek környezetükkel és az otthon ülő nézőkkel egyaránt. A Stratford-upon-Avon-i székhelyű Royal Shakespeare Company szerint a produkció a legújabb játék- és színházi technológiákra épül.

Ide kapcsolódik:
Mesterséges intelligenciával reprodukálták egy halott dél-koreai énekes hangját

A nézők táblagépekein, mobiltelefonjaikon vagy a darab honlapján fogják tudni közvetlenül befolyásolni az élő előadást a világ bármely pontjáról. Az előadásoknak a portsmouth-i Guildhall rendezvényközpontban kialakított különleges tér ad otthont 2021. március 12. és 20. között.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.